Cum să integrezi telefoanele Samsung Galaxy mai vechi într-un ecosistem Smart Home

Scris de | 21 aprilie, 2021
Cum să integrezi telefoanele Samsung Galaxy mai vechi într-un ecosistem Smart Home

Samsung a anunțat extinderea programului său Galaxy Upcycling prin intermediul Galaxy Upcycling at Home, o inițiativă care oferă o nouă întrebuințare smartphone-urilor Galaxy mai vechi, transformându-le într-o varietate de dispozitive IoT (Internet of Things) printr-o nouă actualizare de software.

Samsung a implementat astăzi serviciul beta pentru Galaxy Upcycling at Home în SUA, Marea Britanie și Coreea. Cu Galaxy Upcycling at Home, utilizatorii își pot transforma vechile dispozitive Galaxy în dispozitive inteligente pentru acasă, precum dispozitive de monitorizare a copiilor, soluții de îngrijire a animalelor de companie și alte instrumente care satisfac diversitatea nevoilor individuale pentru fiecare stil de viață.

Samsung Galaxy Upcycling at Home: Casa Smart

Programul Galaxy Upcycling at Home oferă funcții îmbunătățite de control al sunetului și al luminii, prin reutilizarea senzorilor încorporați. Utilizatorii își pot transforma dispozitivele vechi cu ajutorul SmartThings Labs, o funcție a aplicației SmartThings.

  • Folosind o soluție cu inteligență artificială (AI), dispozitivele Galaxy pot distinge, cu o acuratețe mult mai precisă, sunetele din mediul cotidian, iar utilizatorii pot alege să salveze anumite înregistrări audio. De exemplu, dacă dispozitivul detectează sunete precum plânsul unui bebeluș, lătratul unui câine, mieunatul unei pisici sau sunetul unei lovituri, acesta va trimite o alertă direct către smartphone-ul utilizatorului, iar acesta poate asculta înregistrarea respectivă.
  • Dispozitivele pot fi folosite și ca senzor de lumină pentru a măsura nivelul de luminozitate al camerei. Utilizatorii pot seta cu ușurință dispozitivul să aprindă automat luminile sau televizorul prin SmartThings atunci când încăperea devine mai întunecată decât standardul de lumină prestabilit.

Pentru ca un dispozitiv să detecteze în permanență sunetul și lumina, acesta trebuie să funcționeze activ pentru perioade lungi de timp. Din acest motiv, Samsung a echipat upgrade-ul Galaxy Upcycle at Home cu soluții de optimizare a bateriei pentru a minimiza utilizarea bateriei. Astfel, dispozitivele se vor putea conecta la SmartThings, permițându-le să interacționeze cu nenumărate alte dispozitive IoT din ecosistemul SmartThings.

Samsung Galaxy Upcycling at Home: Tehnologie reutilizată

Galaxy Upcycling at Home se concentrează în mod special pe obiectivul 12 – Consum și producție responsabile – prin reducerea deșeurilor și prin promovarea unor practici de producție și comportamente de utilizare mai sustenabile.

Astăzi, Galaxy Upcycling at Home oferă o gamă largă de soluții noi care ușurează viața de zi cu zi, oferindu-le utilizatorilor modalități inteligente prin care își pot îmbunătăți produsele, prin intermediul unor noi funcții și întrebuințări alternative de utilizare.

Etichete: , , ,