Huawei nu mai este în Top 5 producători de telefoane la nivel mondial

Strategy Analytics: Global Smartphone Shipments Surge to 340 Million units, Up +24% YoY in Q1 2021

Scris de | 21 aprilie, 2021
Huawei nu mai este în Top 5 producători de telefoane la nivel mondial

Încă de la sancțiunile aplicate de Administrația Trump de la Casa Albă, Huawei a continuat să aibă probleme serioase în ceea ce privește vânzările de smartphone-uri, pe piața mondială.

Nemaiavând voie să comercializeze telefoane care să vină echipate cu serviciile Google, producătorul chinez încercă să rămână relevant pe piața europeană, însă fără prea mare succes în momentul de față.

Chiar dacă pe piața din China Huawei este în continuare unul dintre cele mai importante brand-uri, anunțând recent chiar și o mașină electrică, acesta a ieșit din Top 5 mondial, conform firmei de analiză și cercetare Strategy Analytics.

Astfel, strategia perin care celelalte companii din China care produc încă telefoane cu servicii și aplicații Google preinstalate au reușit să „muște” din felia care aparținea Huawei.

Din top fac parte 5 companii de renume mondial, dintre care Apple și Samsung, producători cu care suntem toți obișnuiți și care nu reprezintă nici o surpriză.

Celelalte trei nume importante vin toate din China: Xiaomi, OPPO și vivo, care au avut creșteri substanțiale pe piețele din afara celei de origine. Dintre cele trei, cea mai mare creștere a avut-o vivo, care s-a bucurat de o creștere cu 85% în Q1 2021, față de aceeași perioadă a anului precedent.

Etichete: , , , , ,

Sursa: https://www.businesswire.com/news/home/20210419005789/en/Strategy-Analytics-Global-Smartphone-Shipments-Surge-to-340-Million-units-Up-24-YoY-in-Q1-2021