Google dezvoltă o unealtă de monitorizare a prețurilor pentru Android

Scris de | 24 aprilie, 2021
Google dezvoltă o unealtă de monitorizare a prețurilor pentru Android
Foto: 9to5 Google

Unealta dezvoltată de Google va fi aplicată în Chrome și compania americană a început deja integrarea ei, testând-o în anumite zone. Publicația germană SmartDroid este una dintre cele care au putut deja observa noul tool în versiunea 90 a browser-ului celor de la Google.

Odată activată această opțiune, Chrome monitorizează ferestrele deschise și te anunță în cazul în care există vreo scădere de preț, trimițând o notificare. Această funcție ar putea fi utilă în versiunea de Android a Chrome, care nu este compatibilă cu anumite extensii de monitorizare a prețurilor, precum Keepa, care se găsesc pe versiunea de desktop. Problema principală a acestui sistem este reprezentată de faptul că trebuie să ții fereastra deschisă pentru monitorizarea prețurilor, însă nu este exclus ca Google să găsească o soluție mai prietenoasă până când va implementa tool-ul.

Tool-ul poate fi activat din meniul de setări al Chrome, sub numele de „Track prices”. Pentru cei care nu îl pot vedea, dar vor să îl folosească, acesta poate fi activat manual scriind „chrome://flags/#enable-tab-grid-layout” în bara de căutare. Este posibil să fie necesară repornirea browser-ului pentru ca funcția să apară, iar The Verge notează că această metodă nu funcționează întotdeauna.

Funcția de price tracking introdusă pe Chrome vine la doar câteva luni după ce pe Edge, browser-ul celor de la Microsoft, a apărut o funcție de comparare a prețurilor, care a fost urmată de suport pentru a adăuga coduri promoționale și cupoane. Firefox a încercat implementarea unei funcții similare în 2018, numită Price Wise, însă aceasta nu a fost niciodată lansată oficial.

Etichete: , , , ,

Sursa: Google is developing a price tracking feature for Chrome on Android