Următorul smartphone Nokia ar putea să împacheteze o cameră de 108MP și un nou chipset Qualcomm cu 5G

Scris de | 27 aprilie, 2021
Următorul smartphone Nokia ar putea să împacheteze o cameră de 108MP și un nou chipset Qualcomm cu 5G

Nokia nu a terminat lansările mari anul acesta, dar va dura ceva timp până când următorul val de smartphone-uri va fi dezvăluit. Compania finlandeză a introdus șase dispozitive noi în prima jumătate a anului 2021, dar a păstrat ceea ce este mai bun pentru a doua jumătate.

Zvonurile anterioare sugerează că un succesor al Nokia 8.3 5G este deja în lucru, dar nu se știau prea multe despre dispozitiv. Din fericire, oamenii de la NPU au aflat ceva mai multe despre dispozitivul care urmează.

foto via @phonearena.com

Deși nu va fi etichetat drept flagship, succesorul Nokia 8.3 5G este așteptat să conțină o uimitoare cameră principală de 108 megapixeli cu optică Zeiss și tehnologie audio OZO. În interior, smartphone-ul va include un nou procesor Qualcomm Snapdragon 775G, un upgrade major față de actualul chipset Snapdragon 765G.

Celelalte specificații ale telefonului nu sunt mai puțin impresionante: un display QHD + de 6,5 inci cu o rată de reîmprospătare de 120Hz și o baterie de 6.000 mAh (posibil cu încărcare rapidă de 22W). Numele telefonului rămâne un mister, deoarece HMD a trecut recent la o nouă schemă de denumire pentru smartphone-urile sale, dar există șanse mari ca telefonul să fie lansat pe piață ca Nokia X50.

În ceea ce privește dezvăluirea, se așteaptă un anunț oficial pentru Nokia X50 în a doua jumătate a anului 2021, probabil în Q3. Cu IFA încă în curs de pregătire pentru un debut la începutul lunii septembrie, probabil vom vedea noi smartphone-uri Nokia introduse în aproximativ cinci luni de acum încolo.

Etichete: , , , ,

Sursa: Upcoming 5G Nokia smartphone might pack 108MP camera, new Qualcomm chipset