Trump a găsit o alternativă pentru a comunica cu fanii săi online: blogul

Scris de | 5 mai, 2021
Trump a găsit o alternativă pentru a comunica cu fanii săi online: blogul

După câteva luni de promisiuni de a-și face propria sa rețea socială pentru cei care primesc interdicția de a posta pe Facebook sau Twitter, fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a lansat o nouă secțiune a site-ului său prin care își va comunica opiniile și care este, în esență, un simplu blog pe WordPress.

Blogul lui Donald Trump este făcut să semene cu o versiune generică a unei pagini de Twitter, însă conține doar comentariile politicianului. Cei care îl urmăresc se pot înregistra prin mail sau cu numărul de telefon pentru a primi alerte cu privire la postări, cărora le pot acorda ulterior un like (deși această funcție nu a fost implementată încă, după cum notează The Verge). De asemenea, utilizatorii pot da share postărilor lui Trump pe Facebook sau Twitter (aici sunt însă din nou probleme, deoarece feature-ul nu funcționează pentru cea de-a doua rețea socială).

„În general, partajarea de conținut de pe un website pe Twitter este permisă atât timp cât materialul respectiv nu încalcă regulile noastre” a specificat un purtător de cuvânt al Twitter pentru The Verge cu privire la această situație.

Deși noua „platformă” a fost lansată oficial în cursul zilei de marți, 4 mai, postările lui Trump datează încă din 24 martie. Într-una din postări, fostul președinte numește blogul „un loc pentru a vorbi liber și în siguranță, direct de la biroul lui Donald J. Trump”. Conform Fox News, Trump va putea „la un moment dat” să comunice direct cu susținătorii săi.

Lansarea acestui blog a venit cu doar o zi înainte ca Facebook să anunțe dacă Trump poate posta din nou pe rețeaua socială și pe alte platforme deținute de Facebook, precum Instagram.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Donald Trump’s ‘social media platform’ has launched and it’s just a blog