Apple lucrează la o consolă hibridă portabilă cu un nou procesor

Scris de | 11 mai, 2021
Apple lucrează la o consolă hibridă portabilă cu un nou procesor
foto via @apple.com

Consolele TV devin mult mai puternice decât anterior, deoarece cerința pentru jocuri continuă să crească. Noul anunțat Apple TV 4K alimentat de chipsetul A12 Bionic nu se ridică la înălțimea așteptărilor și indică faptul că gigantul tehnologic nu se concentrează pe performanțele jocurilor.

Cu toate acestea, acum se pare că Apple lucrează la o nouă consolă hibridă pentru jocuri, care va fi alimentată de un nou chipset cu îmbunătățiri de performanță și procesare grafică.

Raportul provenit de la Wccftech, care citează un site web coreean Clien, dezvăluie că viitoarea consolă portal hibrid de la Apple va fi similară cu Nintendo Switch. Aceasta înseamnă că Apple caută acum să aibă un produs care să vizeze direct jucătorii.

foto via @gizmochina.com

Acesta ar putea avea un sistem puternic de răcire care îl diferențiază de dispozitivele existente ale mărcii, cum ar fi iPhone și iPad. De asemenea, consola portal hibrid va fi alimentată și de un nou chipset, care va fi diferit de SoC-ul existent din seria A și seria M.

Mai mult, raportul adaugă că Apple negociază cu dezvoltatori de jocuri notabili precum Ubisoft pentru a aduce jocuri exclusive pe Apple Arcade. Va fi interesant să vedem cum compania integrează viitoarea consolă cu serviciul său dedicat jocurilor Apple Arcade.

Anterior, compania se zvonea că va lansa un dispozitiv Mac axat pe nevoile de jocuri în 2020, dar, după cum știm cu toții, acest lucru nu s-a întâmplat.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple working on a Portable Hybrid Console with new SoC for enhanced GPU performance