Facebook vrea să se asigure că ai citit un articol înainte să îi dai share

Scris de | 11 mai, 2021
Facebook vrea să se asigure că ai citit un articol înainte să îi dai share

Facebook a început să testeze o nouă funcție, prin care vrea să se asigure că utilizatorii săi citesc un articol înainte de a-l împărtăși cu prietenii lor. Compania spune că va încerca acest lucru pentru a promova sharing-ul mai informat de conținut.

„Ești pe cale să dai share acestui articol fără să îl deschizi” va fi scris într-o căsuță de avertizare pentru cei care vor încerca să facă acest lucru. „Împărtășirea articolelor fără a le citi poate însemna pierderea din vedere a unor informații cheie” se mai specifică în mesaj, care oferă apoi două opțiuni utilizatorilor: de a deschide articolul și de a-l citi, sau de a continua să dai share fără să îl verifici.

Rivalul Facebook, Twitter, a introdus o opțiune similară încă din luna septembrie a anului trecut. După luni de teste, compania a ajuns la concluzia că mesajul său a avut în mare parte succes în a-i face pe utilizatori să citească un articol înainte să îi dea retweet. În unele cazuri, Twitter a spus că mesajul chiar i-a făcut pe unii utilizatori să nu mai posteze nimic legat de știrea respectivă.

Facebook are o măsură similară pusă în practică pentru articolele legate de COVID-19 sau care au deja o anumită vechime – utilizatorii sunt puși în gardă de un mesaj atunci când vor să dea share la un material vechi de câțiva ani sau la o știre legată de virusul SARS-CoV-2, fiind informați și de potențialele pericole ale fake news-urilor.

Etichete: , , , ,

Sursa: Facebook test encourages people to read articles before sharing