SpaceX-ul lui Elon Musk lansează un satelit finanțat de Dogecoin către Lună

Scris de | 11 mai, 2021
SpaceX-ul lui Elon Musk lansează un satelit finanțat de Dogecoin către Lună
Foto via alephnews.ro

SpaceX acceptă acum Dogecoin și va fi plătit exclusiv în criptomonedă pentru lansarea unui viitor satelit numit DOGE-1 către Luna.

DOGE-1 este un cubesat menit să dobândească „inteligență lunar-spațială” folosind camere și senzori de la bord. Acesta este trimis și plătit de o companie numită Geometric Energy Corporation și va fi zburat pe o rachetă Falcon 9 în primul trimestru al anului 2022.

Dogecoin, o criptomonedă care a început ca un meme și continuă să evolueze ca un meme, dar ceva mai valoros, a crescut în ultima vreme, având suficiente tranzacții în jurul valorilor de vârf în monedă pentru a provoca blocarea aplicației de tranzacționare Robinhood. Elon Musk este cel mai mare susținător al monedei, tweeting meme Dogecoin, referindu-se la el însuși „Dogefather” și susținând în Saturday Night Live. Investitorilor le place să vorbească despre trimiterea valorii lui Dogecoin „pe Lună”, astfel au luat naștere aceste noutăți despre trimiterea unui satelit numit DOGE-1 plătit companiei Musk din Dogecoin pe Lună.

foto via @theverge

„Suntem încântați să lansăm DOGE-1 pe Lună!” a declarat vicepreședintele vânzărilor comerciale SpaceX, Tom Ochinero.

Este un loc de vești bune pentru Dogecoin, care a avut o săptămână grea. După creșterea prețului, scăderea în jurul unui accident Robinhood și creșterea din nou în așteptarea apariției SNL a lui Musk, criptomoneda s-a prăbușit peste noapte în urma unui segment în care Musk a glumit despre Dogecoin ca fiind o „agitație”.

Anunțul pare să fie conceput pentru a lupta împotriva acelei narațiuni. Ochinero spune că parteneriatul pune „baza comerțului interplanetar”. Și CEO-ul Geometric Energy Corporation spune că tranzacția „a consolidat DOGE ca unitate de cont pentru afaceri lunare în sectorul spațial”. Comunicatul de presă continuă să spună că Dogecoin este „suficient de sofisticat pentru a finanța integral o misiune comercială Moon” și că va fi folosit pentru toate afacerile lunare dintre cele două companii. (Cealaltă companie a lui Musk, Tesla, a început recent să accepte achiziții de mașini în Bitcoin.)

Deci, presupunând că totul merge conform planului, Dogecoin va ajuta anul viitor să trimită DOGE-1 pe Lună. Va trimite asta și Dogecoin pe Lună? Probabil depinde de cât de mult părțile implicate continuă să o facă.

Etichete: , , ,

Sursa: Elon Musk’s SpaceX is literally launching a Dogecoin-funded satellite to the Moon