Războiul dintre Apple și Facebook continuă. Câți utilizatori au permis rețelei de socializare să le urmărească activitatea după update-ul la iOS 14.5

Scris de | 12 mai, 2021
Războiul dintre Apple și Facebook continuă. Câți utilizatori au permis rețelei de socializare să le urmărească activitatea după update-ul la iOS 14.5
foto via @macrumors.com

Actualizarea iOS 14.5 de la Apple înseamnă că aplicațiile pentru iPhone și iPad trebuie acum să ceară permisiunea utilizatorilor înainte de a-și urmări mișcările online. Conform unei noi analize a Flurry Analytics, doar 5% dintre utilizatorii zilnici americani cu iOS 14.5 au optat până acum.

Flurry Analytics, deținut de Verizon Media, este utilizat în peste 1 milion de aplicații mobile pe 2 miliarde de dispozitive. Colectează și actualizează zilnic date cu privire la ratele de înscriere în urmărirea aplicațiilor, analizând aproximativ 2,5 milioane de utilizatori activi zilnici de telefonie mobilă care au până acum noul sistem de operare.

Ratele de înscriere la nivel mondial sunt puțin mai mari, potrivit studiului, raportat luni mai devreme de Mashable, că stă la 13% începând din 7 mai. Flurry are date despre 5,3 milioane de utilizatori globali de iOS 14,5.

iOS 14.5 a fost lansat în aprilie, cea mai controversată schimbare fiind aceea de a face companiile precum Facebook să obțină consimțământul utilizatorilor cu privire la dorința ca activitatea lor să fie urmărită în aplicații și site-uri web. Facebook va include un mesaj în aplicație care explică de ce folosește urmărirea aplicațiilor.

Etichete: , , ,

Sursa: App tracking has only 5% opt-in rate since iOS 14.5 update, analyst says