Brandul românesc Tellur a lansat o baterie externă din grafen

Scris de | 12 mai, 2021
Brandul românesc Tellur a lansat o baterie externă din grafen

Brandul românesc Tellur, parte a companiei ABN Systems, a lansat în această lună bateria externă pentru telefon realizată din grafen. Practic, aceasta pune la dispoziție o durată de viață de trei ori mai mare a bateriei și o încărcare de trei ori mai rapidă a telefonului.

Grafenul este cel mai subțire material identificat până acum, iar cercetătorii britanici care au realizat descoperirea au fost răsplătiți la vremea respectivă cu premiul Nobel. Grafenul este un conductor electric foarte bun, fiind totodată de 300 de ori mai puternic decât oțelul. Tesla deja a anunțat că vrea să folosească noua tehnologie.

Bateria de la Tellur, lansată deja pe piață, dispune de până la 1.000 de cicluri de reîncărcare, de trei ori mai multe decât cele normale de tip Li-Ion, se reîncarcă de trei ori mai repede, având un încărcător de perete inclus în pachet și poate încărca trei dispozitive în același timp.

Alte avantaje sunt încărcarea rapidă (10W) fără fir prin simpla suprapunere a telefonului peste baterie, afișajul digital, designul, bateria fiind realizată din sticlă rezistentă și aliaj de aluminiu folosit în industria aeronautică. În plus, în cutie găsim și adaptoare pentru US și UK pentru a putea încărca bateria externă în călătorii.

În plus, noua baterie generează mai puțină căldură, așa că nu există riscul supraîncălzirii sau al unui scurtcircuit. Prețul unei baterii externe din grafen de la Tellur este de 299 de lei.

Etichete: , , ,