iPhone-ul din 2021 ar putea avea în sfârșit un notch mai mic. Cum va reuși Apple acest lucru

Scris de | 16 mai, 2021
iPhone-ul din 2021 ar putea avea în sfârșit un notch mai mic. Cum va reuși Apple acest lucru

Apple ar putea micșora în sfârșit notch-ul iPhone-ului în acest an datorită unui cip VCSEL mai mic cu 40% – 50% (față de anul trecut) aflat în interiorul senzorului Face ID, conform unui raport al Digitimes. Potrivit acestuia, dimensiunea mai mică va putea fi observată imediat ce „noile dispozitive iPhone și iPad vor fi lansate mai târziu în 2021”.

Notch-ul a apărut pentru prima oară în iPhone în 2017, când Apple a introdus iPhone X. Spațiul din spatele decupajului distinct al ecranului găzduiește difuzorul superior al dispozitivului, camera frontală și senzorii Face ID. Este un element de design care a fost văzut în fiecare iPhone ulterior, cu afișaj de la margine la margine.

Potrivit analistului TF International Securities, Ming-Chi Kuo, Apple dorește să elimine cu totul notch-ul – prin lansarea unei configurații Face ID sub display- în 2023. Dar, deocamdată, compania caută alte modalități de micșorare a sa, de unde a apărut și soluția micșorării cipului VCSEL. Prezența unui notch mai mic a fost zvonită de ceva timp pentru iPhone 13, iar ideea pare să fie din ce în ce mai probabilă. 

Interesant este și că raportul sugerează că o astfel de mișcare ar putea economisi bani Apple. Rămâne de văzut dacă aceste economii sunt transmise clienților sau doar permit Apple să ofere alte caracteristici premium fără a crește prețul iPhone-ului.

Etichete: , ,

Sursa: 50% smaller Face ID sensor could shrink iPhone 13 notch