Parteneriatul dintre Huawei și Leica ar putea ajunge la sfârșit după lansarea P50. Xiaomi sau Honor ar putea avea pe viitor camere cu semnătura Leica.

Scris de | 17 mai, 2021
Parteneriatul dintre Huawei și Leica ar putea ajunge la sfârșit după lansarea P50. Xiaomi sau Honor ar putea avea pe viitor camere cu semnătura Leica.

Potrivit unor zvonuri, parteneriatul dintre Huawei și Leica, compania germană de renume în domeniul produselor destinate segmentului foto, ar putea ajunge la sfârșit după lansarea globală a seriei Huawei P50.

Informațiile „pe surse” provin dintr-o serie de tweeturi ale unui tipster renumit care a mai furnizat anterior informații destul de corecte despre planurile și produsele producătorului chinezesc. Acesta sugerează că Leica ar căuta deja un nou producător OEM pentru un nou parteneriat, iar Xiaomi, Honor sau Sharp se pare că ar face parte dintre candidați. Se sugerează totodată că o afacere neexclusivă ar putea fi posibilă, similar celor de la Zeiss, care aun un parteneriat de lungă durată cu HMD Nokia, totodată și produsele Sony au brandingul Zeiss.

Se pare că sancțiunile comerciale impuse de SUA către Huawei au impact asupra companiei din ce în ce mai puternic. Parteneriatul Huawei-Leica este unul care a propulsat compania pe zona de fotografie. Modelele din seria P sunt și cele care au adus renumele companiei pentru smartphone-urile cu unele dintre cele mai bune camere pe piață, deseori vorbindu-se despre această serie drept una dedicată Photography.

Huawei P9 a fost primul model care a deschis parteneriatul, în 2016, cu o cameră duală de 12 megapixeli cu senzor RGB și BW. Expertiza Leica a ținut Huawei în topul realizat de DXOMark pe prima poziție pentru multe generații și ar fi păcat ca un parteneriat cu rezultate bune să ajungă la final.

Etichete: , , ,

Sursa: Leica is looking for a new smartphone partner, eyeing Xiaomi and Honor