Cel mai mare eveniment de tech din Europa, IFA, nu va mai avea loc în 2021

Scris de | 19 mai, 2021
Cel mai mare eveniment de tech din Europa, IFA, nu va mai avea loc în 2021

Deși Europa face pași importanți în lupa cu pandemia de COVID-19, grație campaniilor de vaccinare care duc la eliminarea unor restricții, se pare că suntem încă departe de organizarea evenimentelor majore, cu zeci sau sute de mii de persoane, precum festivaluri, conferințe sau expoziții.

Cel puțin asta pare să sugereze proaspăta anulare a IFA Berlin, cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa, care până în acest an avea loc în fiecare toamnă.

„Decizia a fost luată ca urmare a unor conversații lungi cu experți în sănătate publică și părțile implicate. În final, mai multe elemente cheie în ceea ce privește sănătatea globală nu s-au îmbunătățit pe cât de repede am fi sperat – de la apariția unor multiple variante de COVID-19, precum cea din sudul Asiei, la incertitudini continue cu privire la viteza cu care campaniile de vaccinare se desfășoară în restul globului” se arată într-un comunicat oficial al organizatorului, Messe Berlin and gfu Consumer and Home Electronics GmbH.

IFA se va întoarce în 2022, în perioada 2-6 septembrie. Evenimentul a avut loc anul trecut, cu un număr foarte restrâns de participanți și organizat în principal în mediul online, însă se pare că această abordare nu a fost una suficient de convingătoare pentru a fi utilizată și în 2021.

„Nu am luat această decizie cu ușurință” spune Martin Ecknig, CEO-ul Messe Berlin. „Cu toate acestea, siguranța și sănătatea tuturor trebuie să fie garantată.”

Anularea IFA vine cu câteva luni înainte de data la care era planificat evenimentul, însă la sfârșitul lui iunie, în Barcelona, are loc un alt eveniment major al lumii tech – Mobile World Congress. Deși acesta pare că nu va fi anulat, mai multe companii, printre care se numără Google, Nokia, Facebook sau Sony, au anunțat că nu vor fi prezente, din cauza temerilor legate de situația sanitară actuală.

Etichete: , , , ,

Sursa: IFA Berlin tech show canceled, will return in 2022