Tranzacțiile efectuate cu criptomonede evaluate peste 10.000 de dolari vor trebui acum raportate la Agenția de Administrare Fiscală

Scris de | 22 mai, 2021
Tranzacțiile efectuate cu criptomonede evaluate peste 10.000 de dolari vor trebui acum raportate la Agenția de Administrare Fiscală
foto via @ubergizmo.com

Unul dintre motivele pentru care criptomoneda a câștigat atât de mult interes și atenție se datorează faptului că nu este făcută sau deținută de niciun Guvern, ceea ce face dificilă urmărirea și reglementarea acesteia. De fapt, Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat recent noi reguli cu privire la tranzacțiile cu criptomonede.

Potrivit anunțului, tranzacțiile efectuate cu criptomonede evaluate peste 10.000 de dolari vor trebui acum raportate la IRS(Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite). Acest lucru se datorează faptului că există o îngrijorare din ce în ce mai mare că fenomenul criptomoneda poate și va fi utilizată pentru activități ilegale, cum ar fi evaziunea fiscală.

Departamentul Trezoreriei SUA spune: „În contextul noului regim de raportare a conturilor financiare, vor fi acoperite criptomonedele și conturile de schimb de cripto-active și conturile de servicii de plată care acceptă criptomonede. Mai mult, la fel ca în cazul tranzacțiilor în numerar, vor fi raportate și companiile care primesc criptocasuri cu o valoare justă de piață mai mare de 10.000 USD. ”

Într-un fel este ironic faptul că o monedă concepută pentru a fi nereglementată devine încet mai reglementată, dar dacă dețineți o cantitate echitabilă de criptomonede, aceste noi reguli merită cu siguranță să fiți atenți dacă nu doriți să întâmpinați probleme cu IRS. SUA nu sunt singure în încercarea de a reglementa tehnologia. În China, Guvernul a interzis instituțiilor financiare să desfășoare activități care implică criptomonede.

Etichete: , ,

Sursa: Cryptocurrency Transactions Valued Over $10,000 Will Have To Be Reported To The IRS