Procesorul M1 al Apple are deja o vulnerabilitate ce nu poate fi remediată

Scris de | 28 mai, 2021
Procesorul M1 al Apple are deja o vulnerabilitate ce nu poate fi remediată

Defectele și vulnerabilitățile de securitate fac parte integrantă din tehnologie. Ți-ar fi greu să găsești ceva care să fie complet perfect. Din păcate pentru Apple, se pare că noul chipset M1 al companiei, care a debutat anul trecut, are deja o vulnerabilitate care nu poate fi remediată.

Această vulnerabilitate a fost descoperită de dezvoltatorul Hector Martin și spunem că nu poate fi remediată, deoarece, similar cu defectul Specter care a afectat procesoarele Intel, această vulnerabilitate se află la un nivel hardware. Astfel, cu excepția cazului în care Apple ar trebui să reamintească și să înlocuiască fiecare dispozitiv M1 de acolo, nu există nimic ce pot face pentru a remedia problema.

Această vulnerabilitate, în cazul în care ar fi exploatată, ar permite aplicațiilor să facă schimb de date în secret, ceea ce înseamnă că ar putea avea loc fără ca sistemul de operare să știe. Cu toate acestea, Martin observă că, deși aceasta este o vulnerabilitate, este una de care nu ar trebui să fim îngrijorați. Acest lucru se datorează faptului că cel puțin în acest moment nu pare să existe o utilizare nefavorabilă a acestei vulnerabilități.

Acum spunem că ar putea fi un lucru bun pentru Apple faptul că această vulnerabilitate a fost descoperită, deoarece înseamnă că pot încerca să o corecteze. Nu suntem siguri dacă acest lucru va fi remediat în timp pentru M1X / M2, așa că va trebui să așteptăm și să vedem.

Etichete: , ,

Sursa: Apple’s M1 Chip Already Has An Unfixable Vulnerability