Nintendo Switch cu ecran OLED ar putea veni în septembrie

Scris de | 30 mai, 2021
Nintendo Switch cu ecran OLED ar putea veni în septembrie
foto via @theverge.com

Nintendo ar putea lansa noua sa versiune Switch în septembrie sau octombrie, potrivit unui raport al Bloomberg. Se preconizează că producția va începe imediat în iulie, iar Bloomberg spune că sistemul ar putea fi anunțat înainte de expoziția E3, care va începe în formă virtuală pe 12 iunie.

După cum observă Bloomberg, un anunț înainte de E3 ar permite editorilor terți, precum și Nintendo însuși, să își arate jocurile rulând pe noul hardware. Se spune că această versiune a Switch utilizează procesor mai puternic de la Nvidia, care funcționează cu tehnologia DLSS, permițând ieșirea 4K către un televizor. De asemenea, se pare că are un ecran OLED de 7 inci provenit de la Samsung.

Bloomberg spune că furnizorii Nintendo sunt „încrezători” în capacitatea lor de a îndeplini comenzile, chiar dacă există o lipsă globală de cipuri și alte componente. „Liniile de producție sunt mai bine pregătite pentru potențialul shake-up al componentelor și piesele pe care Nintendo le folosește sunt supuse unei concurențe mai reduse decât cele din consolele mai puternice ale rivalilor săi”, potrivit raportului.

Modelul actual al Switch-ului a fost dificil de găsit în multe regiuni pe parcursul anului trecut, cererea crescândă în timpul pandemiei fiind agravată de provocările cu lanțul de aprovizionare.

Etichete: ,

Sursa: Nintendo’s OLED Switch could come in September