Apple trece la modelul de muncă hibrid: angajații vor lucra la birou trei zile săptămânal

Scris de | 3 iunie, 2021
Apple trece la modelul de muncă hibrid: angajații vor lucra la birou trei zile săptămânal

Începând cu luna septembrie, angajații Apple se vor întoarce la birou pentru trei zile în fiecare săptămână, făcând astfel trecerea la un model de muncă hibrid, informează un email intern trimis de șeful Tim Cook. „Deși am reușit multe lucruri în timp ce mulți dintre noi am fost separați, adevărul este că ceva esențial a lipsit în ultimul an: noi înșine” scrie Cook. „Videoconferințele au micșorat distanța dintre noi, însă există câteva lucruri pe care nu le pot replica”.

Cook spune că majoritatea angajaților vor fi chemați la birou în zilele de luni, marți și joi, cu opțiunea de a lucra remote miercurea și vinerea. Echipele care au sarcini ce necesită prezența lor se vor întoarce la birou pentru 4 sau 5 zile pe săptămână.

Angajații Apple vor avea și posibilitatea de a lucra remote pentru până la două săptămâni consecutive pe an, „pentru a fi mai aproape de familie și de cei dragi, pentru a schimba puțin peisajul, a gestiona călătorii neprevăzute sau orice alt motiv personal” se arată în mail-ul CEO-ului Apple. Managerii vor trebui să aprobe însă aceste cereri de muncă de la distanță.

Trecerea la modul de muncă hibrid nu constituie o surpriză pentru angajații Apple. Deși mulți dintre aceștia au lucrat de la distanță pe perioada pandemiei de coronavirus, gigantul din Cupertino nu a încurajat niciodată acest tip de muncă până la evenimentele din ultimul an. În decembrie, Tim Cook chiar le spunea angajaților că ar putea să se întoarcă la birou încă din iunie.

Alte nume mari din industria tech au o politică mult mai relaxată în ceea ce privește munca de acasă. Chiar în luna mai, Google anunța că 20% din angajații săi vor putea lucra de acasă permanent, dacă își doresc acest lucru, iar Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, indica faptul că munca de la distanță „este viitorul”, spunându-le angajaților săi că pot lucra în acest fel pentru totdeauna, atât timp cât obțin aprobarea managerului lor.

Email-ul lui Tim Cook a venit și cu o încurajare pentru angajații Apple, aceea de a merge să se vaccineze. „Știu că nu sunt singurul căruia îi lipsește sunetul activității, energia, creativitatea și colaborarea din întâlnirile noastre în persoană și simțul comunității pe care am construit-o” încheie CEO-ul Apple.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple asks staff to return to office three days a week starting in early September