Ceasurile inteligente ar putea fi utilizate pentru a prezice rezultatele testelor de sânge

Scris de | 3 iunie, 2021
Ceasurile inteligente ar putea fi utilizate pentru a prezice rezultatele testelor de sânge
foto via @ubergizmo.com

De-a lungul anilor, smartwatch-urile au venit cu diverse îmbunătățiri tehnologice, devenind rapid instrumente neprețuite pentru cei care caută urmărirea stării de sănătate.

De fapt, un studiu recent a constatat că ceasurile inteligente pot fi folosite de fapt pentru a prezice rezultatele analizelor de sânge. Studiul a fost întreprins de Universitatea Duke și Universitatea Stanford, în care au descoperit că, prin utilizarea învățării automate, dispozitivele portabile precum ceasurile inteligente pot fi utilizate pentru a semnaliza anumite tipuri de afecțiuni în funcție de ritmul cardiac, activitatea zilnică și temperatura corpului.

Ideea din spatele studiului a fost de a afla dacă datele pe termen lung colectate de la ceasurile inteligente ar putea conține sau nu date care ar putea fi indicatori ai rezultatelor testelor de sânge. Pe baza rezultatelor și observațiilor a 54 de pacienți pe parcursul a trei ani, au descoperit că ceasurile inteligente ar putea ajuta într-adevăr la prezicerea anumitor probleme, cum ar fi deshidratarea, anemia și multe altele.

Cu toate acestea, cercetătorii recunosc anumite limitări, deoarece datele colectate nu sunt de obicei suficient de specifice pentru a prezice lucruri precum celulele roșii sau albe din sânge sau pentru a diagnostica ce tip de boală ar putea avea o persoană, dar este oricum un studiu interesant. De asemenea, pare să fie în concordanță cu un studiu nu cu mult timp în urmă care a sugerat că ceasurile inteligente ar putea fi de fapt capabile să detecteze COVID-19.

Etichete: ,

Sursa: Smartwatches Could Be Used To Predict Blood Test Results