OnePlus Nord CE 5G, lansat oficial. Preț și specificații

Scris de | 10 iunie, 2021
OnePlus Nord CE 5G, lansat oficial. Preț și specificații

OnePlus a dezvăluit un nou membru al liniei de produse OnePlus Nord: OnePlus Nord CE 5G (Core Edition). Acesta este construit pe baza elementelor specifice Nord și oferă feature-uri performante la un preț redus, cu tot cu un design nou.

Nord CE dispune de cele mai bune caracteristici hardware din segment, precum un sistem triplu de camere de 64 MP, un ecran AMOLED de 90Hz, un procesor Snapdragon 750G 5G și tehnologia de încărcare Warp Charge 30T Plus îmbunătățită. Acestea sunt combinate cu sistemul de operare OxygenOS 11.

OnePlus Nord CE 5G: O experiență fluidă 

OnePlus Nord CE 5G are o baterie de 4.500 mAh, însă cu tehnologia îmbunătățită de încărcare Warp Charge 30T Plus, bateria se încarcă la aceeași viteză ca Nord-ul original, de la 0 până la 70% într-o jumătate de oră. La fel ca toate dispozitivele OnePlus, Nord CE limitează timpul petrecut de baterie la 100%, pentru a menține sănătatea acesteia în timp ce se încarcă peste noapte.

Nord CE dispune de platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 750G 5G, cu o performanță îmbunătățită cu 20% în cazul procesorului (CPU) Kryo 570 și 10% în cazul procesorului grafic (GPU) Adreno 619, comparativ cu predecesorul său. De asemenea, motorul inteligent AI oferă o experiență intuitivă, de la gaming până la funcția îmbunătățită de chat vocal.

Nord CE rulează cu OxygenOS11. Acesta prezintă îmbunătățiri ale caracteristicilor apreciate de fani, precum Dark Mode, Zen Mode și un nou Always On Display. În plus, OOS 11 a fost optimizat pentru utilizarea dispozitivului cu o singură mână, prin repoziționarea comenzilor tactile și un design simplu și practic. 

OnePlus Nord CE 5G: Performanță

Nord CE are un sistem format din trei camere pe partea din spate; camera principală de 64MP cu o diafragmă mare f/1,79 surprinde imagini de înaltă rezoluție și cu un nivel ridicat de detalii. Camera ultra-wide are un unghi de 119° pentru un plus de versatilitate. În partea din față, Nord CE are o cameră de 16MP.

La fel ca în cazul modelelor flagship OnePlus, Nord CE vine cu Nightscape pentru fotografii mai bune în lumină slabă. Folosind această funcție gândită pentru fotografierea pe timp de noapte, dispozitivul captează până la opt imagini la expuneri variate și le combină pentru a produce fotografii mai clare. De asemenea, Nord CE are un ecran AMOLED de 6,43″, de 90Hz.   

OnePlus Nord CE 5G: Alte elemente

Cu o grosime de 7,9mm și o greutate de 170g, Nord CE 5G este cel mai subțire dispozitiv OnePlus de la OnePlus 6T până în prezent. Cu toate acestea, au fost adăugate elemente suplimentare la noul Nord CE, cum ar fi jack-ul pentru căști de 3,5 mm. Nord CE va fi disponibil în trei culori: Charcoal Ink (cerneală-cărbune), Silver Ray (rază argintie), și Blue Void (vid albastru). Acesta din urmă prezintă un finisaj mat rezistent la amprente care dezvăluie o nuanță în schimbare, în funcție de unghiul din care e privit.

La fel ca toate dispozitivele flagship ale OnePlus, Nord CE va beneficia de actualizări de software timp de doi ani și de actualizări de securitate timp de trei ani, ceea ce va oferi telefonului eficiență pe termen lung.    

OnePlus Nord CE 5G: Preț și disponibilitate

OnePlus Nord CE 5G va fi disponibil spre vânzare în România pe site-ul oficial începând cu 21 iunie 2021. Înainte de acest moment, comunitatea comunitatea OnePlus va avea în exclusivitate oportunitatea de a obține acces anticipat la OnePlus Nord CE 5G prin programul de vânzări anticipate (Core Sales) pe OnePlus.com, începând cu 10 iunie la 17:25 (ora României) și până la miezul nopții, pe 12 iunie 2021.

Membrii comunității OnePlus trebuie să acceseze link-ul paginii de produs a OnePlus Nord CE 5G pentru a plasa comenzile. Toți membrii comunității care achiziționează OnePlus Nord CE 5G în perioada vânzărilor anticipate se vor număra printre primii care vor primi noul dispozitiv, începând cu 14 iunie. Apoi, comenzile vor începe pe OnePlus.com de pe 12 iunie, ora 12:00 (ora României).

RAMROMCuloriPrețDisponibilitateData de start a vânzărilor
6GB  128GB  Charcoal Ink  299 Euro  Europa – Exclusiv pe OnePlus.com21 iunie 
8GB  128GB  Blue Void, Charcoal Ink  329 Euro  Europa
UK
21 iunie 
12GB  256GB  Blue Void, Charcoal Ink, Silver Ray  399 Euro  Europa
UK
21 iunie 

Etichete: , , ,