Hackerii au furat codul sursă pentru FIFA 21 și motorul Frostbite EA

Scris de | 13 iunie, 2021
Hackerii au furat codul sursă pentru FIFA 21 și motorul Frostbite EA
Foto via @ubergizmo.com

Ați presupune că o companie la fel de mare ca EA ar fi investit o mulțime de bani și resurse în dezvoltarea unui sistem care să-i protejeze IP-urile de a fi furate. Există șanse mari să le aibă, dar, în același timp, se pare că hackerii au parcurs un drum lung în ceea ce privește abilitățile și instrumentele, deoarece o grămadă de adrese IP ale EA au fost furate.

În raportul inițial de pe placa de bază, se pare că hackerii au reușit să pătrundă în sistemele EA și au scos date în valoare de 780 GB aparținând editorului. Acesta include codul sursă pentru jocuri precum FIFA 21 și motorul proprietar Frostbite al companiei care este utilizat pentru a alimenta o grămadă de jocuri EA precum Battlefield.

Într-o declarație făcută un purtător de cuvânt al EA a spus: „Investigăm un incident recent de intruziune în rețeaua noastră în care au fost furate o cantitate limitată de cod sursă de joc și instrumente conexe. Nu au fost accesate date despre jucători și nu avem niciun motiv să credem că există un risc pentru confidențialitatea jucătorului. ” Compania spune că au îmbunătățit securitatea și nu se așteaptă ca acest lucru să aibă un impact asupra afacerii lor.

Nu cu mult timp în urmă, dezvoltatorul CD Projekt a fost, de asemenea, piratat și a fost furate codul sursă pentru jocuri precum Cyberpunk 2077. Hackerii ceruseră o răscumpărare de la companie, dar se pare că CD Projekt a refuzat deoarece a raportat ulterior despre codul sursă al Cyberpunk 2077 că a fost scos la licitație.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,

Sursa: Hackers Have Stolen Source Code For EA’s FIFA 21 And Frostbite Engine