Un nou raport sugerează că Apple conduce piața smartphone-urilor 5G

Scris de | 21 iunie, 2021
Un nou raport sugerează că Apple conduce piața smartphone-urilor 5G

Atunci când producătorii de telefoane Android erau ocupați să producă telefoane 5G cu un an înaintea Apple, mulți se întrebau ce impact va avea atunci când Apple va sosi pe piață cu varianta sa. Se pare că nu a contat deoarece, potrivit unui nou raport al Strategy Analytics, Apple nu este în prezent doar lider, ci domină piața smartphone-urilor 5G.

Conform raportului, în trimestrul IV 2020, când au fost lansate primele iPhone 5G, se estimează că Apple a livrat peste 50 de milioane de iPhone 5G, care au reprezentat aproximativ 40% din totalul livrărilor globale de smartphone-uri 5G. Oppo a ajuns de fapt pe locul al doilea, dar chiar și atunci, nici măcar nu erau aproape când au livrat aproximativ 14 milioane de smartphone-uri 5G.

Pe baza raportului Strategy Analytics, primii cinci furnizori de smartphone-uri 5G includ Apple, Oppo, Vivo, Samsung și Xiaomi în această ordine. Cu toate acestea, trecând în 2021, cifrele se schimbă. Apple este încă în frunte cu aproape 30% din totalul smartphone-urilor 5G expediate în primul trimestru al anului 2021, dar concurenții săi par să-l prindă rapid.
Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, de obicei, Apple lansează noi telefoane o dată pe an, aceste cifre nu ar trebui să fie surprinzătoare, mai ales cu telefoane populare precum Samsung Galaxy S21, care a fost lansat acum câteva luni. Nu suntem siguri dacă Apple își va putea menține conducerea pe tot parcursul anului, dar este de fapt surprinzător faptul că, deși au întârziat, au reușit să domine.

Etichete: , ,

Sursa: New Report Suggests That Apple Is Leading The Market For 5G Smartphones