iPhone-urile ar putea deveni telecomenzi universale cu ajutorul tehnologiei UWB

Scris de | 24 iunie, 2021
iPhone-urile ar putea deveni telecomenzi universale cu ajutorul tehnologiei UWB
foto via @ubergizmo.com

În acest moment, iPhone-ul se poate folosi și ca telecomandă pentru Apple TV. Acest lucru este util dacă telecomanda de pe acesta nu mai este funcțională sau nu o poți găsi. Cu toate acestea, Apple ar putea avea planuri mai mărețe, cel puțin conform unui brevet descoperit de AppleInsider, care dezvăluie că Apple ar putea utiliza tehnologia UWB pentru a crea o telecomandă universală de nivel următor.

Pentru cei care nu cunosc, UWB este tehnologia care alimentează AirTag. Spre deosebire de Bluetooth-ul obișnuit, se spune că UWB este mai precis, ceea ce este util atunci când încerci să identifici un element lipsă. Brevetul descrie modul în care Apple dorește să utilizeze UWB în cazul în care ar putea crea o telecomandă care să detecteze și să schimbe automat funcționalitatea în funcție de ceea ce indica.

Acest lucru înseamnă că, dacă această telecomandă ar fi îndreptată către Apple TV, ați putea controla Apple TV așa cum ai face în mod normal, dar apoi îl indrepți spre HomePod și apoi ar detecta că asta este ceea ce încerci să controlezi.

De asemenea, brevetul sugerează că și un iPhone ar putea profita de acest lucru, unde afișajul de pe telefon s-ar putea schimba chiar și pentru a se potrivi cu dispozitivul pe care încerci să îl controlezi. De exemplu, dacă l-ai îndreptat către un aparat de aer condiționat, interfața acestuia ar fi diferită în comparație cu situația in care l-ai îndrepta către televizor, etc.

De fapt, este destul de interesant și ar putea fi o modalitate bună de a profita de UWB dincolo de simpla urmărire, dar din moment ce este un brevet, este greu de spus dacă Apple îl va transforma vreodată în ceva palpabil.

Etichete: , , ,

Sursa: Future iPhones Could Use UWB To Double Up As A Universal Remote