Sony Xperia 1 III ajunge în Europa abia în august. Xperia 5 III a fost amânat

Scris de | 4 iulie, 2021
Sony Xperia 1 III ajunge în Europa abia în august. Xperia 5 III a fost amânat

Săptămâna trecută, Sony anunța startul precomenzilor pentru noile sale dispozitive din seria Mark III în Europa, însă se pare că acela a fost doar un start fals. Cei interesați nu au mai putut precomanda unul dintre noile telefoane Sony la câteva zile după aceea, și se pare că întreaga campanie de precomandă și lansarea lui Xperia 1 III și Xperia 5 III au fost „împinse” câteva săptămâni.

Astfel, Sony Xperia 1 III va fi disponibil la precomandă în Germania începând cu 15 iulie, iar dispozitivele ar trebui să ajungă la utilizatori de pe 31 august (dacă ne luăm după perioada de încheiere a precomenzilor). Telefonul va costa 1300 de euro și va fi livrat la precomandă cu o pereche de căști WH-1000XM3, și trei luni de abonament la Tidal.

În Marea Britanie nu va exista o campanie de precomandă, iar Xperia 1 III va putea fi cumpărat începând cu 19 august. La fel ca în Germania, cei care cumpără telefonul în primele zile vor primi căștile overear WH-1000XM3.

Sony Xperia 5 III a suferit o amânare mult mai mare – până în septembrie. Astfel, atunci când va deveni disponibil, noul smartphone va costa 1000 de euro și va avea incluse o pereche de căști Sony WH-H910N la achiziție.

Xperia 5 III ar fi trebuit să fie disponibil în același timp cu fratele său mai mare, însă este posibil ca problemele de stocuri de componente să o fi afectat și pe Sony. În România, telefonul apare momentan disponibil doar la evoMAG, cu precomandă, pentru un preț de 6059 de lei.

Etichete: , , ,

Sursa: The Sony Xperia 1 III will launch in Europe in August, Xperia 5 III gets delayed to September