Unul dintre cele mai mari evenimente de esports din lume va fi organizat la București

Scris de | 8 iulie, 2021
Unul dintre cele mai mari evenimente de esports din lume va fi organizat la București
FOTO: INQUAM/Octav Ganea

Dota 2 este poate cel mai popular joc multiplayer din lume, cu o bază de fani imensă, chiar mai mare decât în cazul altor titluri ultra-populare, precum Counter-Strike: Global Offensive sau Valorant sau Fortnite. Acest fapt a atras după sine și cele mai pompoase turnee offline, cu zeci de mii de oameni ăn public, turnee ce au fost organizate pe unele dintre cele mai celebre stadioane din lume.

Acum, însă, a venit și rândul Bucureștiului să fie gazda capului de afiș al anului 2021 în ceea ce privește Dota 2. The International este un turneu care va poposi pe Arena Națională în luna octombrie și care va beneficia de un fond de premiere pus la dispoziție de Valve în valoare totală de 40 de milioane de dolari, un record pentru sporturile electronice organizate la nivel profesionist.

Nu este pentru prima dată când România găzduiește un turneu major de esports, Cluj-Napoca fiind gazda DreamHack Open 2015, unul dintre cele patru turnee importante de CS:GO din acel an. De asemenea, Primăria București va primi o sumă de 500.000 de euro din partea Valve, conform declarațiilor oficiale ale primarului Nicușor Dan. Ca o comparație, în cazul concertului Metallica, care a fost organizat pe aceeași arenă, Primăria a perceput o taxă de „doar” 28.000 de euro.

Bucureștiul a profitat de pe urma situației pandemice din Suedia, țară ca a dat un aviz negativ celor de la Valve, care doreau să organizeze competiția la Stockholm. Astfel că Arena Națională va găzdui unul dintre cele mai importante evenimente internaționale din istoria recentă a Capitalei.

Etichete: , , , ,