Se pare că Apple Watch poate detecta efecte COVID-19 pe termen lung

Scris de | 9 iulie, 2021
Se pare că Apple Watch poate detecta efecte COVID-19 pe termen lung
foto via @ubergizmo.com

La începutul acestui an, s-a raportat că, pe baza studiilor efectuate, s-a descoperit că dispozitive precum Apple Watch ar putea detecta efectiv COVID-19 la utilizator înainte de a se efectua testele. Deși probabil că nu ar înlocui testele actuale RTK / PCR COVID-19, ar putea fi totuși util, deoarece înseamnă că tratamentul și izolarea pot începe mai devreme pentru a preveni răspândirea.

Acum, potrivit unui nou studiu raportat de New York Times, s-a constatat că dispozitive precum Apple Watch, Fitbit și multe altele ar putea fi folosite și pentru a detecta efectele COVID-19 pe termen lung. Studiul, publicat în JAMA Network Open, a fost realizat în perioada 25 martie 2020 – 24 ianuarie 2021 de către cercetătorii de la Scripps Research Translational Institute din California.

Acum, din moment ce s-a confirmat că cei care au participat la studiu au COVID-19, studiul nu a fost despre detectarea bolii în ei, ci mai degrabă a fost despre aflarea a ce tip de efecte pe termen lung ar putea avea medicii.

Potrivit dr. Jennifer Radin, epidemiolog la Scripps, „Vrem să facem o treabă mai bună de colectare a simptomelor pe termen lung, astfel încât să putem compara schimbările fiziologice pe care le observăm cu simptomele pe care le întâmpină participanții. Deci, acesta este într-adevăr un studiu preliminar care deschide multe alte studii pe drum. ”

Etichete: ,

Sursa: Study Finds The Apple Watch Can Detect Long-Term COVID-19 Effects