Halo va lansa un serviciu cu mașini autonome puse în funcțiune de 5G în Las Vegas

Scris de | 12 iulie, 2021
Halo va lansa un serviciu cu mașini autonome puse în funcțiune de 5G în Las Vegas
foto via @techcrunch.com

Tehnologia 5G a generat o mulțime de hype pentru potențialul său de a alimenta mașinile fără șofer folosind un operator de la distanță. Startup-ul Halo din Las Vegas și gigantul telecomunicațiilor T-Mobile fac echipă pentru a schimba acest lucru, cu un serviciu de mașină electrică fără șofer în Las Vegas alimentat cu 5G, care va fi lansat mai târziu în acest an.

Serviciul, care va începe cu cinci vehicule, va funcționa prin conectarea utilizatorilor la flota pilot de vehicule Halo printr-o aplicație. După ce un utilizator a comandat un vehicul, un operator la distanță îl va conduce la clientul care așteaptă. Odată livrată mașina, utilizatorul se poate urca la volan și poate conduce vehiculul în mod normal pe durata călătoriei lor. Când călătoria este finalizată, operatorul de la distanță preia controlul și îl conduce la următorul client în așteptare.

Halo se înspiră în mod semnificativ de la companii precum Waymo sau Cruise, care dezvoltă o tehnologie completă de auto-conducere care are ca scop eliminarea completă a omului – la distanță sau în mașină – din ecuație. În schimb, vehiculele Halo vor fi echipate cu nouă camere, radare și ultrasunete ca rezervă și se vor conecta la operatorii de la distanță prin intermediul rețelei 5G de bandă medie Ultra Capacity de la T-Mobile.

CEO-ul Halo, Anand Nandakumar, a declarat pentru TechCrunch că serviciul poate rula și pe rețeaua 5G cu bandă joasă cu gamă extinsă și pe LTE, după cum este necesar. Halo a declarat într-un comunicat de presă că mașinile sale vor fi echipate cu un algoritm care „învață în fundal în timp ce oamenii controlează vehiculul, construind o buclă de feedback unică pentru a atinge capacitățile de nivel 3.

„Autonomia deplină este o provocare masivă atât din punct de vedere tehnic, cât și din perspectiva încrederii sociale, care nu va fi rezolvată în anii următori”, a spus Nandakumar în comunicat. „Dar Halo a fost conceput pentru a aborda aceste provocări prin construirea automatizării în timp, începând cu o soluție pe care consumatorii o vor simți confortabilă folosind-o astăzi.” Startup-ul a mai spus că vehiculele sale vor fi echipate cu un mecanism avansat de oprire sigură, care va opri imediat mașinile dacă va fi detectat un potențial pericol pentru siguranță.

Anul trecut, Halo s-a alăturat companiei 5G Open Innovation Lab, cofondată T-Mobile, oferind startup-ului accesul la inginerii telecomunicațiilor și la rețeaua mediană. Nandakumar a refuzat să precizeze dacă T-Mobile este unul dintre investitorii companiei.

Etichete: , ,

Sursa: Halo will launch a remotely operated car service powered by 5G in Las Vegas