Samsung a dezvoltat un senzor de imagine pentru mașini și semnează un parteneriat cu Tesla

Scris de | 13 iulie, 2021
Samsung a dezvoltat un senzor de imagine pentru mașini și semnează un parteneriat cu Tesla
Foto: Samsung

Samsung a dezvăluit astăzi noul ISOCELL Auto 4AC, primul său senzor de imagine care este construit special pentru mașini și poate fi folosit drept cameră de marșarier. Acesta se bazează pe o tehnologie pe care Samsung o numește CornerPixel și nu este concentrat pe calitatea imaginii sau pe rezoluție, ci mai degrabă pe lucruri mai practice, precum un dynamic range ridicat (120dB).

Practic, acest senzor se poate adapta rapid la schimbări precum cele de lumină a mediului înconjurător (ca atunci când ieși dintr-un tunel spre exemplu), și reduce motion blur-ul sau flickering-ul luminilor LED, care sunt din ce în ce mai prezente atât în iluminatul stradal, cât și pe mașini, prin farurile acestora.

ISOCELL Auto 4AC este un senzor cu diafragma de 1/3.7 și rezoluție de 1.3MP (1280 x 960) și poate opera la temperaturi foarte scăzute și foarte ridicate, între -40 de grade Celsius și 125 de grade Celsius. Se află deja în etapa de producție în masă, și nu este destinat folosirii pentru mașinile autonome sau pentru monitorizarea șoferului, cazuri pentru care Samsung vrea să introducă alți senzori în viitorul apropiat.

Mai mult, conform The Korea Economic Daily, Samsung și-a găsit deja un cumpărător pentru noul său senzor, acesta fiind chiar Tesla, descrisă doar ca „un producător de top al mașinilor electrice din Statele Unite”. Suma achiziției Tesla s-ar ridica la 436 de milioane de dolari. De asemenea, mișcarea celor de la Samsung este văzută ca fiind un motiv în plus pentru Sony de a se mobiliza în această piață, pe care, la momentul actual, o domină.

Zvonurile spun și că proaspătul parteneriat dintre Tesla și Samsung a fost realizat cu un alt vehicul în minte, anume Cybertruck, pentru care compania sud-coreeană ar urma să realizeze camerele. Aceasta a fost anunțată în urmă cu doi ani și Tesla va încerca să o lanseze oficial la sfârșitul acestui an sau în 2022.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Samsung unveils its first image sensor for cars, signs $436 million deal with Tesla