Elon Musk urmează să zboare în spațiu cu Virgin Galactic

Scris de | 15 iulie, 2021
Elon Musk urmează să zboare în spațiu cu Virgin Galactic
Foto via Business Insider

Elon Musk a rezervat un loc pe o navetă Virgin Galactic pentru o plimbare până la marginea spațiului. Dezvăluirea a venit prin Wall Street Journal chiar în ziua în care fondatorul Virgin Galactic, Richard Branson, a participat la primul zbor spațial complet al echipei înainte de lansarea unui serviciu comercial de turism spațial.

Nu este clar când Musk va urca la bordul avionului spațial VSS Unity, deși Virgin Galactic spune că speră să-și lanseze serviciul de turism spațial în 2022 după alte două zboruri de testare din acest an. Biletele pentru o experiență unică în viață au costat 250.000 de dolari, Virgin Galactic vânzând până acum aproximativ 600 de locuri după începerea vânzărilor, în urmă cu câțiva ani.

Potrivit lui Branson, cei doi antreprenori miliardari sunt prieteni buni. Musk are de asemenea planuri să lanseze un serviciu de turism spațial, deși acesta va fi mai complex, oferind câteva zile pe orbită la bordul unei nave spațiale Crew Dragon ridicată în spațiu de o rachetă în două etape, în timp ce zborul Virgin Galactic durează doar 15 minute și oferă pasagerilor câteva minute de imponderabilitate, precum și vederi uimitoare asupra Pământului.

Richard Branson a transformat zborul de testare Virgin Galactic de duminică într-un mare eveniment de marketing pentru viitorul serviciu de turism spațial al companiei prin transmiterea live a misiunii, precum și invitarea unui număr de oameni celebri – Musk printre ei – la locația de lansare din New Mexico. Ziua a prezentat, de asemenea, un spectacol al artistului premiat cu Grammy Khalid și o ceremonie de „bun venit acasă” pentru echipajul Unity. În timp ce unii oameni văd cursa spațială a miliardarilor ca pe o risipă de sume uriașe de bani, alții se bucură de ideea de a face spațiul mai accesibil, chiar dacă, cel puțin acum, costul biletelor înseamnă că doar super-bogații se vor putea bucura de experiența spațială.

Etichete: , , ,

Sursa: Elon Musk to fly to the edge of space with Virgin Galactic