Rivalul lui FIFA își schimbă numele și devine gratuit. Meciurile Xbox vs PlayStation vor fi posibile în noul eFootball

Scris de | 21 iulie, 2021
Rivalul lui FIFA își schimbă numele și devine gratuit. Meciurile Xbox vs PlayStation vor fi posibile în noul eFootball

Konami a luat decizia de a renunța la legendarul nume PES (Pro Evolution Soccer) în acest an, astfel că franciza care s-a luptat cu FIFA în ultimele decenii ajunge la sfârșit. În locul său însă va apărea eFootball, care schimbă complet modalitatea de abordare pe care jocul de fotbal al celor de la Konami o încearcă, adoptând un format free-to-play.

Conform Konami, eFootball va fi astfel gratuit și este numit „o platformă de simulare fotbalistică în totalitate nouă”, dezvoltat în Unreal Engine și cu o lansare pregătită pentru această toamnă, pe PS4 și PS5, Xbox One și Series X/S și Steam. Mai mult, jocul se va lansa și pe iOS și Android ulterior.

Cea mai mare lovitură pe care o dă eFootball însă este fără dubiu faptul că va permite cross-platform. Asta înseamnă că jucătorii de pe Xbox vor putea în sfârșit să joace cu cei de pe PlayStation, dar și cu cei de pe PC sau chiar și cei de pe mobil, la o dată ulterioară. Cross-platform-ul va fi integrat la scurt timp după lansarea jocului, însă cross-generation play (posibilitatea de a juca de pe o consolă nouă – PS5, Series X/S – cu cineva de pe o consolă veche) va fi disponibil încă de la lansare.

În ceea ce privește modurile de joc, Konami a anunțat doar câteva momentan, fără un nume stabilit încă. Astfel, nu vor lipsi meciurile de tip „exhibition”, și vor exista și două moduri de tip „Online Leagues” și „Team Building”, acesta din urmă fiind probabil rivalul celebrului Ultimate Team din FIFA. Interesant este însă că unele din aceste moduri ar urma să fie disponibile contra cost, însă Konami nu a anunțat care.

Va exista și un Match Pass, practic o mecanică de tip Battle Pass, similară cu ceea ce regăsim în majoritatea jocurilor multiplayer din ziua de azi, și pe care probabil Konami va conta foarte mult pentru venituri.

Vom afla mai multe detalii despre eFootball în luna august, însă posibilitatea de a juca gratuit unul dintre cele două titluri de fotbal importante și oportunitatea de a-ți înfrunta prietenii aflați pe alte platforme s-ar putea să fie două avantaje uriașe pe care urmașul PES să le aibă în fața rivalului de la EA.

Etichete: , , , , ,