REVIEW Scout RX2 Home Vision – Aspiratorul robot premium de la Miele

Scris de | 21 iulie, 2021
REVIEW Scout RX2 Home Vision – Aspiratorul robot premium de la Miele

Aspiratoarele robot sunt una dintre cele mai populare categorii de produs din sectorul smart home, fiind din ce în ce mai căutate în ultimii ani și găsindu-și un loc în multe case. Mixul de utilitate și funcționalitate pe care îl oferă a făcut ca un astfel de produs să devină un „must-have” atunci când pui bazele unei locuințe inteligente, reprezentând pentru mulți un prim contact cu conceptul de smart home și de ușurare a stilului de viață.

Este de asemenea și unul dintre sectoarele cele mai „aglomerate” în ceea ce privește numărul de brand-uri și produse diferite, prețurile acestora variind de la câteva sute până la câteva mii de lei, în funcție de putere, capacitate, timp de funcționare și multe alte aspecte.

Una dintre companiile care dezvoltă aspiratoare robot premium este Miele, cu al său Scout RX2. Aspiratoarele robot premium vin cu beneficii majore față de cele obișnuite, precum camere care pot fi activate de pe mobil, putere mai mare, design special și capacități de curățare mult mai bine dezvoltate.

Modelul Scout RX2 Home Vision are o culoare neagră, semănând ușor cu un droid din seria Star Wars, și vine cu o mulțime de funcții pentru ușurarea vieții utilizatorului său. Aspiratorul are acea formă circulară clasică pe care majoritatea acestor dispozitive o adoptă, și o înălțime de doar 85 de milimetri, ceea ce îi permite să treacă ușor pe sub obstacole, mese sau canapelele care sunt puțin ridicate. Nu este nici foarte greu, cântărind 3,2 kilograme și are un diametru de 354mm.

Scout RX2 Home Vision vine cu o telecomandă inclusă în cutie și două perii laterale. Filtrul AirClean Plus este unul din elementele principale ale aspiratorului, asigurând un aer curat în cameră prin filtrarea eficientă a particulelor și microparticulelor de praf.

Scout RX2 Home Vision se poate deplasa și peste covoare sau trece praguri de până la 17mm. Bateria sa se reîncarcă în 180 de minute, și poate funcționa neîntrerupt până la două ore, astfel că o curățenie pe o suprafață mai mare nu ar trebui să reprezinte o problemă. Bineînțeles, alimentarea sa se face de la docking station-ul inclus, spre care robotul se va îndrepta odată ce și-a terminat sarcinile.

Cu ajutorul unor perii laterale oscilante, Scout RX2 poate ajunge și în colțurile camerei atunci când face curat, iar sistemul său de aspirare este optimizat pentru orice tip de podea, inclusiv covoare și podele dure. Pot fi setate patru etape diferite, cu patru moduri de curățare pentru aspirarea prafului – de unde și numele acestui sistem de curățare, Quattro Cleaning Power. Printre aceste moduri se numără și modul Turbo (pentru curățarea rapidă și cât mai puternică), sau cel silențios (pentru o curățare cu un nivel de decibeli scăzut). Volumul recipientului de praf este de 0,4 litri.

La fel ca alte aspiratoare robot, Scout RX2 se folosește de senzorii și camerele din dotare pentru a realiza o hartă a locuinței tale și a o curăța apoi în întregime. În plus, scanarea locuinței îi permite să evite obstacolele precum mobila sau scările, pentru a nu avea parte de coliziuni sau căderi. Aici vorbim de două camere frontale ce permit detecție 3D cu precizie pentru o curățare temeinică și de o cameră montată tot pe partea frontală, ce poate fi accesată dintr-o aplicație dedicată (numită „Miele Scout RX2”) pentru a monitoriza ceea ce se întâmplă în interiorul locuinței și nivelul de curățenie al acesteia. Funcția Home Vision permite să fie văzut în timp real pe aplicație spațiul prin care aspiratorul se plimbă.

Harta virtuală poate fi accesată tot din aplicație, astfel încât poți observa rapid care sunt camerele prin care robotul deja a trecut și unde mai trebuie să ajungă. Tot din aplicație poți activa robotul atunci când nu ești acasă, pentru a fi sigur că locuința ta va fi curată atunci când ajungi.

Scout RX2 poate fi și programat să curețe casa la anumite intervale sau în anumite zile – fie prin controlul touch de pe suprafața sa, fie din aplicație. Și apropo de control, acesta poate fi realizat și din telecomanda inclusă în pachet, prin care îi poți indica lui Scout ce zone să curețe.

Scout RX2 Home Vision poate fi cumpărat chiar de pe site-ul Miele, la un preț de 3199 de lei (la momentul scrierii articolului).

Etichete: , ,