OnePlus lansează în România noul Nord 2 5G. Cât costă și când îl poți avea

Scris de | 22 iulie, 2021
OnePlus lansează în România noul Nord 2 5G. Cât costă și când îl poți avea

OnePlus Nord 2 5G integrează hardware-ul camerei cu îmbunătățiri software asistate de AI, datorită noului chipset MediaTek. Nord 2 aduce îmbunătățiri majore în fotografia de noapte prin stabilizarea optică (OIS) și senzorul principal de 50MP Sony IMX766, care este capabil să capteze cu 56% mai multă lumină decât senzorul Sony IMX586 de pe primul Nord. Există și Nightscape Ultra, o versiune îmbunătățită a modului Nightscape de la OnePlus, prin care utilizatorii pot realiza fotografii mai bune și mai luminoase.

OnePlus Nord 2 5G are o cameră ultra-wide de 8MP cu un câmp vizual de aproape 120 de grade, împreună cu o cameră selfie de 32MP cu senzor Sony IMX615, aceasta fiind camera frontală cu cea mai mare rezoluție de pe un telefon OnePlus. Vine cu o nouă funcție, numită Group Shots 2.0, al cărei rol este să detecteze până la cinci fețe simultan și optimizează aspecte precum tonul pielii și detaliile feței.

Telefonul este dotat cu AI Video Enhancement care îmbunătățește luminozitatea, culoarea și contrastul clipurilor video în timp real. O funcție similară este și pentru fotografii, iar aceasta recunoaște până la 22 de scenarii de fotografie diferite și ajustează automat setările pentru rezultate mai bune.

Bateria este aceeași ca la seria flagship (OnePlus 9), având 4500mAh și fiind împărțită în două celule. Cu tehnologia de încărcare Warp Charge 65, se încarcă de la 0 la 100% în mai puțin de 35 de minute, conform celor de la OnePlus. În plus, Nord 2 adaptează procesul de încărcare pentru a reduce timpul petrecut de baterie la 100%, pentru a menține sănătatea bateriei în timpul încărcării peste noapte.

Dimensity 1200 la interior

OnePlus Nord 2 5G are la interior procesorul MediaTek Dimensity 1200-AI. OnePlus spune că a lucrat îndeaproape cu MediaTek pentru a îmbunătăți caracteristicile de AI (inteligență artificială) ale procesorului, iar de aici vine și numele diferit al acestuia – ”Dimensity 1200-AI”, față de versiunea standard Dimensity 1200. 

Nord 2 vine cu un ecran AMOLED de 6,43 inci, cu o rată de refresh de 90Hz. Printre tehnologiile ecranului se numără AI Color Boost și AI Resolution Boost, care îmbunătățesc rezoluția culorilor și fac upscale pentru aplicațiile populare. 

Interfața telefonului este OxygenOS 11.3. OxygenOS 11 vine cu câteva îmbunătățiri, cum ar fi Dark Mode, Zen Mode, ajustări pentru utilizarea cu o singură mână, diverse opțiuni de Always On Display (AOD) personalizate și noua aplicație OnePlus Games.

OnePlus Nord 2 5G va fi disponibil în două culori în Europa, cu finisaj mat – Blue Haze și Gray Sierra și vine cu doi ani de actualizări pentru sistemul de operare și trei ani de actualizări de securitate.

Noul dispozitiv OnePlus este disponibil pe site-ul companiei, începând cu 28 iulie 2021 și va ajunge și la eMAG în prima săptămână a lunii august. Varianta de 8GB RAM și 128GB stocare costă 1999 de lei, iar cea cu 12GB RAM și 256GB stocare – 2499 de lei.

OnePlus Nord 2 5G a ajuns și în redacția connect, într-un review pe care îl puteți citi aici.

Etichete: , , , ,