Studiu Oppo: Cum va arăta viitorul 6G

Scris de | 26 iulie, 2021
Studiu Oppo: Cum va arăta viitorul 6G

Institutul de Cercetare OPPO a lansat oficial prima sa carte despre tehnologia 6G, pe nume „6G AI-Cube Intelligent Networking”. Aceasta este printre primele inițiative din industria telecomunicațiilor care oferă o viziune detaliată asupra arhitecturii dar și a modurilor de aplicare a noilor rețele.

OPPO consideră că 6G va schimba fundamental modul de interacțiune al oamenilor cu inteligența artificială cu atât mai mult cu cât acestea vor deveni accesibile pentru oricine. Dispozitivele inteligente compatibile cu 6G vor deveni componente importante ale inteligenței artificiale, fiind echipate cu algoritmi și aplicații care permit noi experiențe captivante, care vor reprezenta temeiul dezvoltării modelelor și mai avansate de inteligență artificială.

Spre exemplu, prin implementarea rețelelor 6G, vehiculele autonome vor putea pune cap la cap informațiile referitoare la localizarea vehiculului și informații precum starea vremii în zona respectivă, dată, oră etc. Vehiculele vor putea descărca algoritmii utilizați de nenumărate alte autoturisme oferind astfel o călătorie sigură și confortabilă a pasagerilor.

Rețelele actuale pot fi împărțite în două dimensiuni: planul de control (PC) și planul utilizatorului (PU). Planul utilizatorului este în principal responsabil de performanța rețelei pe care utilizatorii o pot percepe în mod direct, cum ar fi viteza și latența. Planul de control, pe de altă parte, este strâns legat de configurația rețelei, asigurând operațiuni de rețea sub diferite modele de mișcare și intervale de locație ale nodurilor de rețea.

Această lucrare reprezintă un pas important pentru introducerea Planului de Funcții AI având în vedere că rulează atât formatul tradițional CP cât și cele UP creând o arhitectură unică de Intelligent Cube/Cub Inteligent. Această structură permite îmbunătățirea rețelelor 6G pe două planuri: funcționalitate și capacitatea continuă de a se optimiza și de a-și distribui resursele într-un mod inteligent.

6G va revoluționa modul în care inteligența artificială se dezvoltă, învață, interacționează și se aplică, rezolvând multe probleme funcționale cu care se confruntă dezvoltarea inteligenței artificiale până acum precum silozurile de date și confidențialitatea utilizatorului.

În prezent, algoritmii de inteligență artificială mai complecși sunt dificil de integrat în dispozitivele inteligente având în vedere puterea de calcul limitată și capacitatea de stocare ale acestora. În același timp, Inteligența Artificială specializată nu poate satisface nevoile de zi cu zi ale utilizatorilor. Cu toate acestea, prin intermediul rețelelor 6G, inteligența artificială va prelua mai multe roluri, cum ar fi cel al unităților de bază tradiționale, baze de date și server de aplicații.

În cazul noilor rețele propuse, dispozitivele 6G vor fi alocate unui domeniu AI în funcție de locația și cerințele dispozitivului. Domeniul AI va emite apoi cel mai potrivit algoritm pentru a furniza serviciile dorite, oferind în același timp cea mai optimă conexiune de comunicare. Spre deosebire de rețelele 4G și 5G, AI-ul utilizat pentru deducerea și luarea acțiunilor în rețelele 6G va fi integrat organic în dispozitiv dar și în rețea, gadget-urile devenind și mai importante în viața de zi cu zi a utilizatorilor.

connect sambata la prima tv ora 11

Etichete: , ,