Google lucrează la o aplicație „Switch to Android” pentru iOS

Scris de | 29 iulie, 2021
Google lucrează la o aplicație „Switch to Android” pentru iOS
foto via @gsmarena.com

Cea mai recentă versiune a unei componente Android numită „Instrument de restaurare a datelor” a fost identificată cu un nou cod care sugerează o nouă aplicație. Este probabil ca Google să caute să creeze o aplicație „Switch to Android” pentru magazinul de aplicații iOS, la fel cum Apple are o aplicație „Switch to iOS” pentru Android. Pentru context, modul în care Google trece în prezent utilizatorii iOS la Android este de a face o copie de rezervă a contactelor, a evenimentelor din calendar și a fotografiilor pe Google Drive. Apoi, când același cont Google este adăugat la un nou dispozitiv Android, conținutul este accesat prin intermediul aplicațiilor respective. 

Noile linii de cod găsite în versiunea 1.0.382048734 a „Instrumentului de restaurare a datelor” fac trimiteri la o aplicație creată de Google numită „Switch to Android” pentru iOS. Iată textul conținut în aplicație: 

Pasul 1: Descărcați aplicația Switch to Android din App Store

Pasul 2: Accesați setările Wi-Fi 

Pasul 3: Conectați-vă la rețea și introduceți parola

În plus, textul a fost modificat pentru a reflecta faptul că mai multe date iOS vor putea fi acum transferabile decât anterior. De exemplu, se menționează acum că, prin Switch to Android, s-ar putea transfera aplicații: „Pentru a transfera aplicații, mesaje SMS și contacte, introduceți parola de rezervă iTunes.”

Nu este clar cum va proceda Google pentru a „transfera” aplicațiile din iOS către Android, altfel decât poate prin descărcarea versiunii de Android a aplicațiilor iOS pe un dispozitiv nou, și nu se știe dacă datele din aplicație vor putea fi transferate și ele (spre exemplu, progresul pe care îl ai într-un joc). Poți fi sigur însă că aplicațiile plătite nu se vor transfera și vor trebui să fie cumpărate din nou prin Google Play Store.

Etichete: , , ,