Cum vrea Facebook să își învingă propria criptare și să îți analizeze mesajele de pe WhatsApp în scopuri publicitare

Scris de | 5 august, 2021
Cum vrea Facebook să își învingă propria criptare și să îți analizeze mesajele de pe WhatsApp în scopuri publicitare
Foto: Ubergizmo

Una dintre caracteristicile de securitate și confidențialitate ale WhatsApp este criptarea end-to-end a mesajelor. Ceea ce înseamnă acest lucru este că mesajele sunt criptate înainte de a fi primite pe dispozitivul tău dar și atunci când sunt trimise, ceea ce înseamnă că în niciun moment nu pot fi citite de alticineva, ci doar de cei implicați în conversație.

Asta înseamnă că nici măcar Facebook nu își poate da seama ce mesaje sunt trimise, chiar dacă ele trec chiar prin serverele lor. Cu toate acestea, se pare că acest lucru nu împiedică compania să încerce. Potrivit unui raport din The Information, se pare că Facebook caută modalități prin care ar putea să analizeze mesajele, chiar dacă acestea au fost criptate.

Nu vorbim despre Facebook care încearcă să-și învingă propria criptare, ci mai degrabă să dea sens unor date deja criptate și să extragă din acestea informații care ar putea fi la rândul lor folosite pentru a susține publicitatea direcționată.

Aceasta este cunoscută și sub denumirea de „criptare homomorfă”, care este un studiu al citirii informațiilor din datele criptate, păstrând în același timp confidențialitatea. De atunci, WhatsApp a răspuns la raport, unde un tweet de la Will Cathcart, șeful serviciului, susține că nimeni nu explorează pentru moment utilizarea criptării homomorfe.

Etichete: ,

Sursa: Facebook Reportedly Researching How To Analyze Your Encrypted WhatsApp Messages