Apple introduce un nou mod de a îți proteja copilul de poze nedorite

Scris de | 9 august, 2021
Apple introduce un nou mod de a îți proteja copilul de poze nedorite
foto via @ubergizmo.com

Unul dintre avantajele sistemelor moderne de mesagerie este că poți trimite toate tipurile de fișiere media, cum ar fi fotografii și videoclipuri. Desigur, acest lucru înseamnă, de asemenea, că poate fi trimis și conținut sexual explicit, ceea ce nu ar reprezenta o problemă dacă schimbul are loc între doi adulți, însă ce se întâmplă cu pozele sau clipurile care nu sunt solicitate?

Ce se întâmplă dacă un străin a primit numărul de telefon al copilului dvs. și a început să le trimită materiale nedorite pentru adulți? Dacă copilul tău folosește un iPhone și folosește aplicația Messages, Apple a anunțat noi caracteristici de siguranță care vor ajuta la prevenirea acestor lucruri.

Aceasta va veni sub formă de machine learning pe device, tehnilogie ce va analiza pozele din aplicația „Mesaje” pentru a determina dacă ar putea fi o fotografie sensibilă. Dacă o detectează, fotografia va fi neclară și va fi atașat un avertisment. Părinții vor fi, de asemenea, anunțați dacă copilul o vede. De asemenea, funcționează și în sens invers, în cazul în care, dacă detectează copilul care trimite conținut sensibil, îi va avertiza mai întâi, iar părinții vor primi și o notificare.

Această funcție nu va fi lansată încă, deoarece este de așteptat să facă parte din actualizarea iOS 15. De asemenea, va funcționa doar pe dispozitive cu conturi configurate ca Familii în iCloud.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple Introduces A New Way Of Keeping Your Child Safe Online