Studiu OPPO: Cât au de gând românii să cheltuie pe un telefon în 2021

Scris de | 9 august, 2021
Studiu OPPO: Cât au de gând românii să cheltuie pe un telefon în 2021

OPPO a anunțat rezultatele unui studiu care arată că 31% dintre românii care au luat parte la acesta iau în considerare alocarea unei sume între 1000 și 1500 de lei pentru a achiziționa un smartphone în perioada următoare.

Potrivit aceluiași studiu, un sfert dintre respondenți sunt dispuși să plătească peste 2000 de lei pe un smartphone.

Printre cele mai importante caracteristici la care sunt atenți utilizatorii autohtoni atunci când vor să aleagă un smartphone se află performanța camerei foto-video, 62% dintre respondenți acordându-i atenție sporită.

Autonomia bateriei și capacitatea de încărcare rapidă a acesteia precum și memoria și capacitatea de stocare a dispozitivului, vin să completeze topul celor mai importante caracteristici care influențează alegerea produsului favorit pentru utilizatorul român, după cum a mai relevat același studiu OPPO.

De asemenea, potrivit aceluiași studiu, 38% dintre utilizatorii români consideră brandul telefonului cel mai important factor care are un cuvânt de zis în ceea ce privește achiziția telefoanelor din aceeași categorie de preț. Imediat după aceasta vine raportul preț-calitate, luat în considerare de 36% dintre românii care au participat la studiu, urmat de primirea unui cadou la achiziție, aspect de care țin cont peste 30% dintre cei intervievați.

La acest studiu realizat au participat un total de 781 de respondenți, dintre care 61% bărbați și 39% femei, preponderent din mediu urban, în proporție de 77%, restul de 23% locuind în mediu rural și cu un nivel de educație mediu-superior. Dintre aceștia, peste 62% au admis că au auzit de brandul OPPO.

Etichete: ,