Electronic Arts oferă acces gratuit tuturor la tehnologiile brevetate de accesibilitate

Scris de | 25 august, 2021
Electronic Arts oferă acces gratuit tuturor la tehnologiile brevetate de accesibilitate

Electronic Arts a anunțat o premieră globală pentru industria jocurilor video. Astfel că EA oferă tuturor competitorilor săi și dezvoltatorilor acces gratuit la tehnologiile și brevetele de accesibilitate.

Angajamentul EA include 5 brevete pentru tehnologiile specifice accesibilității, dezvoltate în cadrul Electronic Arts și menite să faciliteze accesul jucătorilor cu dizabilități cognitive, de auz, de văz sau de vorbire. Printre acestea se numără brevetul pentru „Ping System”, emis recent de Biroul Statelor Unite pentru Brevete și Mărci. Tehnologia folosită în cadrul Apex Legends le permite jucătorilor să comunice printr-un sistem de tip ping, fiind apreciat pentru abilitatea de a reduce comportamentele negative din joc, facilitând totodată și accesibilitatea experienței de joc.

„Sistemul Ping” vine în ajutorul utilizatorilor cu deficiențe cognitive, de auz sau de vorbire, care se confruntă cu dificultăți în comunicare. Acesta le permite jucătorilor să comunice prin intermediul comenzilor audio și vizuale contextuale, schimbul de mesaje putând astfel fi realizat prin reacții simple și personalizabile, ca o alternativă la comunicarea prin intermediul microfonului și a căștilor.

De asemenea, trei dintre brevete includ tehnologii care vin în întâmpinarea utilizatorilor cu probleme de văz, tehnologii utilizate frecvent în francizele populare ale Electronic Arts, ca FIFA și Madden NFL. Acestea detectează automat și pot modifica luminozitatea, culorile sau contrastul dintr-un joc pentru a îmbunătăți vizibilitatea obiectelor din joc. Astfel, utilizatorii pot să perceapă și să interacționeze mai ușor cu conținutul din joc.

De asemenea, Electronic Arts publică și codul-sursă al unei soluții tehnice care adresează discromatopsia, luminozitatea și problemele de contrast în cazul conținutul digital. Codul-sursă poate fi găsit pe GitHub și le va permite dezvoltatorilor din întreaga lume să folosească tehnologia pentru a dezvolta propriile jocuri video, economisind astfel investiții sau cheltuieli pentru cercetare și dezvoltare.

Cel de al cincilea brevet inclus în angajamentul EA prevede tehnologia personalizată de sunet, a cărui scop este să vină în ajutorul utilizatorilor cu probleme de auz, prin modificarea sau crearea de melodii adaptate la preferințele auditive ale jucătorilor.

Etichete: ,