Germania vrea ca producătorii de telefoane să ofere șapte ani de suport

Scris de | 6 septembrie, 2021
Germania vrea ca producătorii de telefoane să ofere șapte ani de suport

Guvernul german vrea ca utilizatorii de smartphone-uri să primească timp de șapte ani suport pentru update-uri de securitate și piese de schimb accesibile pentru reparațiile device-urilor lor, informează publicația Heise.

O propunere similară este făcută în acest moment de Uniunea Europeană, care dorește cinci ani de update-uri de securitate obligatorii oferite de producătorii. Nemții consideră însă că această perioadă de timp nu este suficient de lungă, și vor adăugarea a încă doi ani la această propunere.

Bineînțeles, producătorii nu sunt deloc entuziasmați de această propunere. Grupul de tehnologie DigitalEurope, ai cărui membri includ Apple, Samsung și Google, ar prefera să păstreze standardul curent, care impune oferirea a trei ani de update-uri de securitate pentru smartphone-uri. Acesta este și standardul pe care îl oferă majoritatea producătorilor de dispozitive cu Android, Samsung făcând recent saltul la 4 ani de update-uri, în timp ce Apple oferă în mod normal 5 ani. De asemenea, grupul își dorește ca cererea cu privire la piesele de schimb să fie limitată doar la ecrane și camere.

Posibilitatea de a utiliza același telefon mobil timp de 7 ani ar avea implicații financiare uriașe, atât pentru utilizatori, cât și pentru producători. Primii ar putea să își păstreze telefoanele actuale pentru o durată mai lungă de timp (deși înlocuirea bateriei ar fi cu siguranță necesară de două ori în această perioadă, cel mai probabil), iar ceilalți ar putea să înregistreze scăderi semnificative de vânzări, deoarece consumatorii nu ar mai fi nevoiți să își schimbe telefoanele pentru a avea constant cele mai noi update-uri de securitate.

Dacă această propunere va ajunge să fie și aplicată, indiferent că va fi vorba de cinci sau șapte ani de suport, ea va intra în vigoare abia din 2023 cel mai devreme.

Sursa: Germany wants smartphones to get seven years of support