ProRes în 4K va fi limitat la unele modele iPhone 13. Ce a „uitat” Apple să specifice în timpul evenimentului de lansare

Scris de | 16 septembrie, 2021
ProRes în 4K va fi limitat la unele modele iPhone 13. Ce a „uitat” Apple să specifice în timpul evenimentului de lansare

Apple și-a anunțat noile modele de iPhone și una dintre noile caracteristici ale iPhone 13 se numește ProRes, care a fost inițial lansată pentru utilizatorii Final Cut Pro, și care a contribuit practic la comprimarea fișierelor video într-o formă care să păstreze înalta calitate, comparativ cu compresia tradițională care are ca rezultat înregistrări degradate.

Dacă ești pasionat de filmare și vrei să folosești noul iPhone 13 ca dispozitiv principal, atunci iată ce Apple nu a anunțat la eveniment. Conform paginii cu specificațiile, se dovedește că, dacă vrei să utilizezi ProRes în 4K la 30 FPS, atunci va trebui să deții un iPhone 13 Pro cu cel puțin 256 GB de stocare.

Acest lucru nu înseamnă că modelele cu stocare mai limitată nu vor accepta ProRes, dar dacă deții modelul de 128 GB, atunci ProRes va fi limitat la rezoluția 1080p la 30 FPS. Evident, funcția este încă ok și funcțională pentru unii, însă n-ar fi chiar un lucru rău să poți filma cu o rezoluție mai mare, în orice situație.

ProRes nu va fi lansat alături de noile iPhone-uri, în schimb va sosi ca parte a unei actualizări care va fi lansată mai târziu în acest an.

Etichete: , ,

Sursa: ProRes In 4K Will Be Limited To iPhone 13 Models With At Least 256GB Of Storage