Samsung a început să producă display-uri OLED și mai bune decât până acum

Scris de | 17 septembrie, 2021
Samsung a început să producă display-uri OLED și mai bune decât până acum
foto via @ngadget.com

Samsung a început să fabrice display-uri OLED de 90Hz care vor fi utilizate pe cele mai noi laptopuri ASUS, a anunțat compania. Panourile de 14 inci, cu rezoluție 2.880 x 1.800 16:10 au întârziat semnificativ, având în vedere că Samsung a spus că vor ajunge pe piață în martie anul acesta.

Refresh rate-ul suplimentar față de panourile OLED de 60Hz le face interesante în special pentru jocuri. Samsung remarcă faptul că tehnologia OLED creează mai puțină estompare la mișcare decât panourile LCD și susține că vei vedea o mișcare mai clară pe un ecran OLED de 90Hz decât pe un model LCD de 120Hz. În teorie, acest lucru ar putea rezulta în jocuri mai clare pe un ecran care nu „taxează” la fel GPU-ul computerului.

Ecranele OLED oferă și culori mai bune, cu o acoperire 100% DCI-P3 care depășește majoritatea modelelor LCD. De asemenea, oferă nuanțe mai adânci de negru, timpi de răspuns mai rapizi și unghiuri de vizualizare mai bune. Dezavantajul în comparație cu LCD-urile este lipsa de luminozitate și o eficiență energetică mai mică.

Ecranele sunt pregătite să echipeze modelele ASUS Zenbook 14X Pro și Vivobook Pro 14X anunțate la începutul acestei luni. Samsung furnizează, de asemenea, panourile de 16 inci 4K 60Hz utilizate pe ASUS ProArt Studio OLED și alte modele.

Etichete: ,

Sursa: Samsung begins manufacturing 14-inch 90Hz OLED displays