Netflix lansează primul său plan gratuit, disponibil exclusiv pe Android

Scris de | 21 septembrie, 2021
Netflix lansează primul său plan gratuit, disponibil exclusiv pe Android

Netflix anunță lansarea primului său plan gratuit, care va fi disponibil momentan doar în Kenya, și va permite utilizatorilor să acceseze o parte limitată a conținutului serviciului de streaming, incluzând aici însă și sezoane complete ale unor seriale.

Noul plan gratuit nu include reclame și va fi disponibil doar pentru dispozitivele cu Android, oferindu-le astfel utilizatorilor posibilitatea de a se înregistra fără a include informații de plată. Vor fi nevoiți însă să verifice că au peste 18 ani și să ofere o adresă de email validă.

Un purtător de cuvânt al Netflix a confirmat pentru The Verge că acesta va fi primul plan gratuit oferit vreodată de serviciul de streaming. Aproximativ un sfert din librăria de titluri Netflix va fi disponibilă, iar utilizatorii vor putea vedea inclusiv sezoane complete ale unor show-uri. Compania speră ca cei care se bucură de acest plan tarifar să facă ulterior și upgrade-ul către unul dintre abonamentele plătite, pentru a viziona conținut și pe TV sau laptop-uri.

Netflix are antecedente în ceea ce privește conținutul „free-to-stream”, oferit în încercarea de a atrage abonați noi. Anterior, a oferit mai multe producții în format gratuit pe YouTube (precum documentarul „Our Planet”), și chiar a și încercat introducerea unui portal „free-to-watch”, cu o selecție mică de titluri oferite celor interesați, imediat după ce a renunțat la perioada de încercare gratuită a serviciului. HBO Max a recurs la un gest similar când a renunțat la rândul său la perioada de încercare gratuită, oferind celor interesați posibilitatea de a vedea câteva episoade ale producțiilor sale.

Etichete: , , , ,

Sursa: Netflix launches free, first-of-its-kind Android mobile plan in Kenya