ViewSonic M2e, un proiector portabil Full-HD cu sonorizare de la Harman Kardon

Scris de | 27 septembrie, 2021
ViewSonic M2e, un proiector portabil Full-HD cu sonorizare de la Harman Kardon

În ultima vreme am avut ocazia să petrec destul de mult timp cu ViewSonic M2e, un proiector portabil de la compania chinezească, la care am fost inițial destul de reticent în ceea ce îi privește utilitatea. Însă asta până mi-am dat seama de posibilitățile acestuia, mai ales în ceea ce privește versatilitatea lui. Practic, ai un sistem portabil pe care îl poți folosi oriunde pentru divertisment și nu numai.

Să începem însă cu începutul, și anume cu setupul device-ului, unul care este destul de facil. Inițial am crezut că mă voi pierde prin setările lui M2e, însă micul proiector vine la pachet cu o funcție de autofocus instant, ceea ce înseamnă că nu va trebui să reglezi manual focalizarea până ce imaginea ajunge la claritatea dorită.

Iar unghiurile de vizionare sunt și ele destul de ofertante și nu contează chiar atât de tare dacă așezi proiectorul într-o cameră de dimensiuni mai mari sau mai mici, sau dacă este prea aproape de peretele pe care vrei să urmărești conținutul video.

Perosnal, am ales să folosesc proiectorul pe unul dintre pereții liberi din dormitor, și am trecut rapid la un setup care cuprinde un nelipsit beanbag, și provizii pentru stomac și suflet. Unde mai pui că am legat și un PlayStation 5 la el, că nu puteam scăpa o astfel de ocazie, și experiența a fost una completă. Rezoluția lui M2e este Full-HD 1080p, suficient și mai mult decât decent pentru un videoproiector de dimensiuni reduse, care poate fi luat peste tot.

Vizionare în aer liber

Desigur, trebuie să ai grijă și cu suprafața pe care vrei să proiectezi imaginile, pentru că dacă ea nu este destul de netedă, în mod evident, calitatea va avea de suferit. Așa că ai grijă să folosești un perete drept, de preferabil de culoare albă, pentru a nu fi afectat în nici un fel conținutul video. În mod ideal, însă, poți opta pentru un ecran de proiecție, însă această variantă este ceva mai costisitoare.

Și știi cum există pe Internet acele imagini cu oameni care aleg să proiecteze meciuri de fotbal sau filme de acțiune pe exteriorul caselor? Ei bine, am reușit să fac și eu asta, fără prea mari bătăi de cap, datorită faptului că M2e se poate alimenta direct de la o baterie externă de o capacitate ceva mai mare. Și da, o cursă de Formula 1 proiectată pe laterala casei, în timp ce savurezi liniștit o bere pe final de vară este o experiență pe care ar trebui s-o încerce oricine.

Conectivitate și sunet

Și că tot am rămas la capitolul conectivitate, să trecem rapid în revistă porturile pe care le mai regăsim pe spatele micului proiector. Pe lângă clasicul buton on/off, avem aici și un jack audio, pentru conectarea unei surse externe de sunet, lucru care este de preferat atunci când cauți un sunet surround de calitate. Însă nu trebuie deloc subestimat sunetul care este scos de difuzoarele duale realizate de Harman Kardon, nume care vorbește de la sine.

Partea audio este similară unei boxe externe ceva mai potente, iar volumul maxim păstrează cu sine și calitatea și claritatea conținutului. Din acest punct de vedere, proiectorul „umple” fără probleme cu sunet o cameră de dimensiuni medii sau chiar și mai mari.

Pe lângă portul de conexiune audio, regăsim și unul HDMI, pentru conectarea la laptop, PC sau consolă, unul USB-C destinat cuplării la o sursă de energie portabilă dar și un slot de card Micro SD, pentru conținut multimedia și mai „portabil”. Practic, poți să rulezi filme sau evenimente sportive înregistrate fără să ai nevoie de altceva în afară de o sursă de curent și o suprafață decentă pe care să le proiectezi.

Concluzia connect

Videoproiectorul ViewSonic M2e este o soluție portabilă și calitativă pentru ca tu să urmărești filmele și serialele preferate oriunde, fără prea multe cabluri sau bătăi de cap. Personal, cea mai interesantă utilitate a lui îmi pare posibilitatea de a îl scoate afară și de a urmări orice vrei sub cerul liber, dar după lăsarea serii, pentru ca experiența să fie una și mai bună, iar contrastul unul ideal.

Desigur, poți folosi ViewSonic M2e și pentru task-uri office, și mă refer aici mai ales la conferințele pe zoom, care pot căpăta cu totul alte dimensiuni. Posibilitățile sunt multe și depinde de imaginația ta, de capacitatea bateriei tale externe și de conținutul preferat să ai parte de o seară cu popcorn desăvârșită.

Etichete: ,