iOS 15.0.1: Ce îmbunătățiri aduce

Scris de | 4 octombrie, 2021
iOS 15.0.1: Ce îmbunătățiri aduce
foto via @ubergizmo.com

Apple a lansat actualizarea iOS 15.0.1, una care a remediat eroarea care împiedica proprietarii de iPhone 13 să folosească Apple Watch pentru a debloca dispozitivul. În timp ce lista de schimbări a sugerat că acesta a fost singurul lucru care a fost remediat, se pare că Apple a reparat și o vulnerabilitate care ar fi permis utilizatorilor să ocolească ecranul de blocare.

Cu toate că aceasta este, în mod evident, o veste bună, se pare că unii membri ai comunității cercetătorilor în domeniul securității nu sunt atât de încântați de acest lucru. Asta se datorează faptului că ei consideră că Apple nu a acordat merite pentru descoperirea defectului cercetătorului Jose Rodriguez, care a detaliat efectiv vulnerabilitatea în septembrie.

Rodriguez a dezvăluit în mod public vulnerabilitatea publicând o dovadă a conceptului pe canalul său de pe YouTube, arătând cum a funcționat ea.

Nu este prima dată când Apple a găsit defecte de securitate în software-ul său, fără a-i credita pe cercetători. Cu toate acestea, s-a sugerat că Apple a angajat o nouă echipă care să conducă programul Bug Bounty în speranța de a-l reforma, așa că sperăm că acest lucru nu va fi o problemă în viitor.

Etichete: , , , , , ,