Orange lansează campania „Facem tehnologia digitală accesibilă tuturor”

Scris de | 11 octombrie, 2021
Orange lansează campania „Facem tehnologia digitală accesibilă tuturor”

Noua campanie Orange, „Facem tehnologia digitală accesibilă tuturor”, este construită în jurul inițiativelor Orange și ale Fundației Orange care contribuie la dezvoltarea sistemului educațional și a comunităților vulnerabile din România. La acestea se adaugă investițiile în extinderea rețelei mobile prin facilitarea accesului la rețeaua Orange 4G în mediul rural și la tehnologia 5G în cel urban.

„Campania vine în completarea eforturilor Orange și ale Fundației Orange de a facilita accesul la mediul digital din România, de la copii până la vârstnici. Încă din 2012, Orange a construit o serie de programe care oferă acces românilor la oportunitățile pe care le aduce tehnologia și care schimbă în bine mii de vieți. Până în prezent, peste 710.000 de beneficiari au avut acces la aceste programe, iar noua campanie duce mai departe eforturile de digitalizare pentru un impact pe termen lung” a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Digitalizarea în România

Digitalizarea este o componentă extrem de importantă pentru dobândirea unor abilități noi, pentru sistemul educațional sau intrarea pe piața muncii. Cele mai recente studii arată că românii se află pe ultimele locuri în ceea ce privește utilizarea zilnică a internetului comparativ cu celelalte regiuni din Uniunea Europeană. În plus, un raport de țară al Comisiei Europene din 2020 arată că unul din cinci români nu a utilizat niciodată internetul.

În ceea ce privește competențele digitale, doar 10,1% din populația adultă are abilități peste medie, cel mai mic procent din Uniunea Europeană. Totodată, 39% dintre tinerii din România (cu vârsta între 16 și 19 ani) își autoevaluează competențele digitale ca fiind scăzute, comparativ cu media europeană de 15%. Aceste cifre indică faptul că integrarea tinerilor pe piața muncii poate fi o provocare.

„Nivelul scăzut al cunoștințelor digitale înregistrate în rândul românilor poate fi o provocare în ceea ce privește dezvoltarea generală a societății. Ritmul accelerat de inovație tehnologică în sectoare precum educație, sănătate, servicii sociale, servicii publice sau chiar a diferitelor industrii presupune existența unui nivel cel puțin mediu de competențe digitale la nivelul populației. În acest context, programele de incluziune digitală sunt un element cheie pentru a creșterea nivelului de alfabetizare digitală a populației și reducerea inegalității sociale”, a declarat Claudia Petrescu, Cercetător – Institutul de Cercetare a Calității Vieții

Campania face parte din direcția asumată de Grupul Orange la finalul anului 2019, odată cu lansarea noii strategii Engage 2025, care plasează în centrul operațiunilor angajamente de mediu și de incluziune digitală. Mai multe informații aici și în materialele atașate. Inițiativele și programele de responsabilitate ale Orange în România se regăsesc pe platforma #PentruMâine.

Etichete: , , ,