Germania ne prezintă primul tren care se conduce singur

Scris de | 13 octombrie, 2021
Germania ne prezintă primul tren care se conduce singur
foto via @facebook

În ziua de astăzi, companiile lucrează intens la mașini autonome, dar ce părere ai de trenurile care se conduc singure? După cum se dovedește, în Germania, operatorul feroviar Deutsche Bahn, împreună cu Siemens, a anunțat primul tren automat din lume, fără mecanic, care va circula în orașul Hamburg.

Dar după cum știm, unele trenuri sunt deja fără mecanic. În multe orașe din întreaga lume, există metrouri autonome. Cu toate acestea, principala diferență constă în faptul că acestea funcționează pe linii unice exclusive.

Însă trenurile Deutsche Bahn vor împărți liniile cu alte trenuri obișnuite, operate cu intervenție umană. Avantajul este că, potrivit CEO-ului Deutsche Bahn, Richard Lutz, aceste trenuri vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic în comparație cu cele obișnuite.

CEO-ul Siemens, Roland Busch, adaugă că aceste trenuri fără mecanic vor putea găzdui și cu 30% mai mulți pasageri, ceea ce înseamnă că mai mulți oameni pot sta la bord, iar asta ar putea reduce numărul de călătorii pe care ar trebui să le facă trenul. Un operator uman va fi în continuare prezent pentru a supraveghea călătoria.

Etichete: , , , ,

Sursa: Germany Unveils The First Self-Driving Train