Acer lansează laptopul cu tehnologie 3D, ConceptD 7 Spatial Labs

Scris de | 15 octombrie, 2021
Acer lansează laptopul cu tehnologie 3D, ConceptD 7 Spatial Labs

În cadrul Conferinței Globale Next At Acer, compania a anunțat lansarea laptopului ConceptD 7 Spatial Labs Edition (CN715-73G), creat special pentru designeri și developeri, cu tehnologie fără ochelari 3D stereoscopic. Stația de lucru mobilă vine echipată cu Acer SpatialLabs, o suită de tehnologii optice, de afișare și senzoriale cu capacități de redare în timp real pentru a oferi o experiență 3D stereoscopică fără ochelari.

Laptopul ConceptD 7 SpatialLabs Edition a fost echipat cu un procesor Intel Core i7 din a 11-a generație, grafică până la NVIDIA GeForce RTX 3080, până la 64 GB memorie DDR4 și până la 2TB stocare pe SSD PCIe NVMe. Toate aceste componente alimentează un ecran UHD 4K cu validare PANTONE care are o gamă largă de tehnologii de culoare pentru a acoperi 100% din gamutul Adobe RGB și pentru a atinge un grad de precizie a culorii Delta E<2.

În partea superioară a ecranului se regăsește un set de camere stereo care urmăresc poziția și mișcările ochilor și capului utilizatorului pentru a afișa imagini în 3D stereoscopice. Acest lucru se realizează prin proiectarea a două imagini ușor diferite printr-o lentilă optică încorporată în panelul display-ului, fiecare refractată către un ochi diferit. Tehnologiile de redare în timp real permit ca acest proces să aibă loc imediat – dacă un utilizator își rotește capul, imaginea 3D stereoscopică se va regla ca și când utilizatorul ar privi în jurul său. În plus, computerul este echipat cu o suită de tehnologii AI care îndeplinesc sarcini precum generarea de imagini stereo, permițând utilizatorilor să transforme conținutul 2D standard în conținut 3D stereoscopic.

Imediat scos din cutie, SpatialLabs oferă designerilor abilitatea de a vedea cum proiectele lor prind viață în timp real. Suportul pentru toate formatele majore de fișiere 3D permite creatorilor să-și convertească modelele 3D în 3D stereoscopic pur și simplu importându-le în SpatialLabs Model Viewer, unde pot ajusta iluminarea, texturile și fundalurile HDRI pentru a găsi setări optime de prezentare.

Laptopul poate fi folosit și în tandem cu un ecran 2D extins, făcând posibilă crearea sau editarea conținutului pe un monitor 2D și apoi vizualizarea oricăror modificări făcute în timp real, în 3D stereoscopic pe dispozitivul ConceptD SpatialLabs. Acest lucru accelerează procesul de descoperire a problemelor de proiectare și îmbunătățește drastic fluxul de lucru: designerii de produs pot folosi SpatialLabs Model Viewer pentru a-și face o idee despre cum va arăta elementul pe care îl proiectează înainte de a investi timpul și resursele necesare pentru a-l fabrica. Managerii și membrii echipei sunt, de asemenea, capabili să ofere feedback mai clar în fiecare etapă a unui proiect, iar clienții pot vizualiza designul pentru a se asigura că acesta se aliniază cu așteptările lor.

ConceptD 3 Ezel și ConceptD 3 în format 16:10

Acer și-a extins, de asemenea, și gama ConceptD 3 cu mai multe modele noi, cum ar fi un nou model clamshell de 16 inci (CN316-73G) cu ecran 16:10 și un nou model convertibil de 15,6 inci (CC315-73G) care include un stylus Wacom EMR. Sunt disponibile și modelele ConceptD 3 Pro (CN316-73P) și ConceptD3 Ezel Pro (CC315-73P), ambele oferind o echipare cu procesor Intel Core până la i7 capabil să atingă 4,6 GHz și grafică NVIDIA T1200.

Toate noile laptop-uri ConceptD 3 vin cu un design distinctiv modern, cu un strat MAO (Micro-Arc Oxidation) de culoare albă, care rezistă la pete și zgârieturi pentru a proteja șasiul realizat din aliaj de magneziu-aluminiu al dispozitivului. Un afișaj validat PANTONE cu un grad de precizie a culorii Delta E <2 asigură faptul că detaliile arată exact așa cum își dorește un creator de conținut.

Prețuri și disponibilitate

ConceptD 7 Spatial Labs Edition (CN715-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Decembrie, la prețuri începând de la 3,599 euro.

ConceptD 3 (CN316-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Octobrie, la prețuri începând de la 1,799 euro.

ConceptD 3 Pro (CN316-73P) va fi disponibil în EMEA din luna Decembrie, la prețuri începând de la 1,899 euro.

ConceptD 3 Ezel (CC315-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Octobrie, la prețuri începând de la 2,099 euro.

ConceptD 3 Ezel Pro (CC315-73P) va fi disponibil în EMEA din luna noiembrie, la prețuri ăncepând de la 2,199 euro.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,