Orice terminal Nokia cumpărat va duce la plantarea unor copaci în România

Scris de | 15 octombrie, 2021
Orice terminal Nokia cumpărat va duce la plantarea unor copaci în România

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, lansează astăzi proiectul Plantăm Împreună, desfășurat în parteneriat cu Asociația EcoAssist prin inițiativa „Plantăm fapte bune în România”. În cadrul proiectului, toate terminalele din seriile Nokia nou-lansate în România, și anume Nokia XR20, Nokia X20, Nokia X10, Nokia G50, Nokia G20 și Nokia G10, vor putea fi înscrise online pentru plantarea de arbori în numele utilizatorilor, în județele Alba, Bacău, Cluj, Sibiu și Timiș.

Astfel, pentru fiecare terminal Nokia XR20 vor putea fi plantați cinci arbori, cu fiecare Nokia X20 pot fi plantați patru arbori, pentru fiecare Nokia X10 și Nokia G50, vor putea fi plantați câte trei arbori, iar fiecărui Nokia G20 și Nokia G10 îi corespund câte doi arbori plantați pentru utilizatori.

Potrivit Biroului European pentru Mediu, dacă toate persoanele din Europa ar folosi smartphone-urile pe care le dețin pentru un an în plus, amprenta de carbon ar fi redusă până în anul 2030 cu echivalentul a două milioane de mașini retrase de pe drum. Proiectate pentru a putea fi folosite în parametri optimi pentru cel puțin 3 ani, cu mai bine de un an peste media europeană, smartphone-urile Nokia sunt protejate, sigure și mereu actualizate pentru consumatori.

Încărcătorul și căștile nu mai sunt incluse în cutiile noilor terminalele, lucru care, conform producătorului, ajută la reducerea celor 12.000 tone de deșeuri electronice generate de încărcătoarele de telefoane din UE. Când este necesar, încărcătoarele pot fi achiziționate de pe Nokia.com, iar suma strânsă va fi donată către CLEAR RIVERS, organizație caritabilă care luptă pentru eliminarea deșeurilor de plastic din canalele navigabile internaționale. În plus, noi modele Nokia precum Nokia X20 sunt comercializate cu o carcasă 100% biodegradabilă prin compost, astfel încât terminalele să poată fi păstrate și utilizate pentru mai mult timp.

Pentru a planta arbori în cinci județe din România și a genera certificatul de Custode al Pădurilor, poți înscrie primul cod IMEI al noului terminal, împreună cu datele de identificare, pe pagina proiectului.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,