RECORD Câți spectatori a strâns finala The International, turneul de Dota 2 organizat la București

Scris de | 18 octombrie, 2021
RECORD Câți spectatori a strâns finala The International, turneul de Dota 2 organizat la București

Dota 2 este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, dacă nu chiar cel mai popular, iar acest lucru s-a putut remarca cu ușurință atunci când ne-am uitat la anvergura turneului organizat la București, unul care a avut premii totale în valoare de peste 40 milioane de dolari. The International a luat final, și a sosit momentul să tragem linie și să analizăm niște cifre destul de interesante pe care le-a strâns turneul.

Conform site-ului de statistică pentru e-sports, escharts.com, ultimul act al turneului organizat pe Arena Națională a strâns nu mai puțin de 2.702.330 spectatori. Asta ar trebui să dea de gândit celor care încă sunt de părere că sporturile electronice nu sunt ceva care să atragă un public larg sau care le consideră o nișă de care nimeni nu știe prea multe.

Cifrele pentru prima zi de Main Event

De asemenea, The International de la București a adunat și 106.775.744 de ore de vizionare pe tot parcursul evenimentului, pe YouTube și Twitch și restul platformelor pe care a fost transmis. Nu știu de voi, dar îmi pare că aceste numere rivalizează cu audiența sporturilor tradiționale, precum tenis sau chiar fotbal, asta ca să nu deschid subiectul delicat cu Liga 1 de la noi.

O altă cifră foarte interesantă este cea care reprezintă numărul mediu de spectatori care au urmărit turneul pe toată durata sa: 853.637. De altfel, recordul pentru cei mai mulți spectatori în același timp a fost atins în cadrul primului meci din Main Event, dintre Team Spirit și Invictus Gaming, atunci când 1,1 milioane de oameni s-au uitat în același timp la meci, la apogeul transmisiunii.

Etichete: , ,