Oppo are de gând să lanseze un procesor propriu

Scris de | 21 octombrie, 2021
Oppo are de gând să lanseze un procesor propriu

Oppo își dezvoltă propriile chipset-uri high-end pentru smartphone-urile de vârf, potrivit unui raport din Nikkei. Două persoane au declarat că planul consta în lansarea SoC-urilor personalizate în 2023 sau 2024 „în funcție de viteza de dezvoltare”. Oppo dorește să utilizeze tehnologia avansată de 3nm a TSMC pentru procesoarele sale. 

Dacă planurile se vor împlini, Oppo ar fi cel mai recent producător important de smartphone-uri care va prelua controlul asupra propriului design SoC. Google, de asemenea, a lansat ieri Pixel 6 și 6 Pro, primele telefoane cu un SoC personalizat numit Tensor. Apple și Samsung își proiectează, de asemenea, propriile chipset-uri pentru smartphone-uri, așa cum a făcut Huawei înainte ca sancțiunile SUA să afecteze activitatea de telefonie mobilă.

Oppo folosește în prezent procesoare de la Qualcomm și MediaTek, la fel ca toți ceilalți furnizori de smartphone-uri din China. Xiaomi a proiectat și a lansat un SoC low-end numit Surge S1 pentru telefonul său Mi 5C în 2017, dar de atunci eforturile sale de proiectare a chipset-urilor s-au limitat la componente secundare și rămâne de văzut dacă se vor concentra și asupra unui procesor. 

Etichete: ,

Sursa: Oppo reportedly developing own chips for flagship phones