Cum explică Apple introducerea notch-ului pe Macbook Pro

Scris de | 26 octombrie, 2021
Cum explică Apple introducerea notch-ului pe Macbook Pro

Lansarea noilor MacBook Pro a adus în prim plan cele mai puternice laptop-uri produse de compania din Cupertino, însă și un subiect de discuție pe care cu siguranță Apple îl anticipa: prezența unui notch, unui „breton” pe care nu ai cum să nu îl vezi din primele imagini ale laptop-urilor.

Au apărut și glumele pe această temă, evident, însă se pare că Apple are un motiv bine întemeiat pentru care a introdus notch-ul, categorisindu-l ca fiind „o funcție foarte inteligentă”.

Care este însă acest motiv? Ei bine, conform producătorului american, dacă alegi să muți bara de meniu în partea de sus a ecranului, unde se află și notch-ul, vei avea parte de mai mult spațiu utilizabil, un punct pe care l-a întărit și Shruti Haldea – Pro Mac Product Line Manager la Apple – într-o discuție din podcast-ul „Same Brain”.

„Am făcut display-ul mai înalt pentru a-ți permite să ai în continuare o zonă utilizabilă de 16 inci pe diagonală, pentru că am pus și bara de meniu în partea de sus. Este o metodă foarte inteligentă de a-ți oferi mai mult spațiu pentru conținut”, a spus aceasta.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple says MacBook Pro notch is ‘a really smart’ design feature